Hollolan esite - pdf-tiedosto 2.868 kt

Hollol & Martta kansainvälinen kansantanssi- ja musiikkifestivaali


 

Usein kysyttyä?

1. Milloin kunnan nettisivut uudistuvat?

Hollolan kunnan nettisivujen uudistusprojekti on aloitettu keväällä 2014. Uudistuksen tavoitteena on tehdä paremmin kuntalaisia palvelevat nykyaikaiset sivut. Uudet nettisivut on tarkoitus avata kevään 2015 aikana.

2. Ekomaksu Hollolassa?

Hollolan kunnan tekninen lautakunta on päättänyt ekomaksun käyttöönottamisesta kokouksessaan 26.9.2006 § 101
Ekomaksun suuruus on 1.1.2013 alkaen
- asuinhuoneistot 16,53 euroa/asunto/vuosi (20,50 euroa, sis. alv. 24%)
- vapaa-ajan asunnot 9,28 euroa/asunto/vuosi (11,50 euroa, sis. alv. 24 %)
Ekomaksun maksuunpanosta päättävänä viranomaisena toimii Hollolan kunnan tekninen lautakunta tai sen päätöksellään nimeämä viranhaltija.
Ekomaksu suoritetaan jätelain 33 §:n mukaisesti Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:lle, joka järjestää ekomaksulla rahoitettavat palvelut kunnan lukuun.
Lisätietoja: http://www.phj.fi/asukkaat/ekomaksu

3. Irrallaan oleva koira tai kissa - Mihin voi viedä?

Irtokoirien ja -kissojen talteenotto

4. Juhlatiloja Hollolassa?

Hollolan kunnan alueella on vuokrattavana erikokoisia juhlatiloja.

5. Katuvalaistus ja liikennevalot?

Katuvalaistuksen kunnossapidosta kunnalta vastaa kunnossapitopäällikkö Arto Nuuttila puh. 044 780 1273 ja liikennevalojen toimivuudesta Lahti Energia puh. 0800 397 245.

6. Kelan asiakaspalvelu kunnanvirastolla?

Kelan asiakaspalvelu toimii virastolla yhteispalvelupiste Piipahluksessa. Kunnan palveluneuvojat palvelevat Kelan asioissa, ottaen vastaan mm. hakemuksia, jakavat lomakkeita ja esitteitä ja opastavat sähköisten palveluiden sekä puhelinpalvelun käyttöön.

7. Kesätyöpaikat?

Kunta työllistää nuoria kesätöihin kunnan eri toimipaikkoihin. Kunnalle voi päästä vain kerran kesätöihin. Haku tapahtuu sähköisesti nettisivujemme kautta. Hakuaika ajoittuu vuosittain yleensä maaliskuulle. Kesätyöpaikoista lisätietoja saa työllisyysasiainhoitaja Eija Laineelta puh. (03) 880 3430.

8. Poliisin lupa-asiat?

Poliisin palveut Hämeen poliisilaitos, Salininkatu 3, Lahti, p. 0295 430 311 www.poliisi.fi.

9. Tieasia?

Hollolan kunnan teiden kunnossapidosta vastaa Lahden seudun kuntatekniikka ja tiemestari Ari-Pekka Rajaranta puh. 821 4790 ja kelipäivystys virka-ajan ulkopuolelle puh. 0800 306 000.
Yksityisteiden asioita hoitaa Heimo Mattila puh. 040 308 6238. Hän työskentelee Kärkölän kunnalla, mutta hoitaa Hollolan yksityistiet.

10. Tonttiasiat?

Kunnan nettisivuilla on ajan tasalla oleva tonttitarjonta.
Vapaina olevia tontteja voi hakea kuukausittain ja hakuaika päättyy pääsääntöisesti jokaisen kuun viimeisenä päivänä. Tonttien luovutuspäätökset tehdään kerran kuukaudessa saapuneisiin hakemuksiin perustuen. Uusista alueista on aina keskitetty hakuaika ja kuulutus julkaistaan nettisivuilla ja Hollolan Sanomissa. Hakuaika on n. 2-3 viikkoa. Omakotitontin varausmaksu on tällä hetkellä 500 euroa. Tontti on varauksessa ½ vuotta ja sen aikana tulee tehdä päätös vuokraako/ostaako tontin vai luopuuko siitä.

11. Toripaikat?

Torilla on 9 myyntipaikkaa ja niihin on saatavissa sähkö. Toripaikkamaksu, joka tulee maksaa Palvelupiste Piipahlukseen, sisältää jätehuollon. Torin vieressä on jätekatos.

Kesän kuukausipaikkojen varauksia otetaan vastaan Piipahluksessa 1.3. alkaen (ei puhelin- ja sähköpostivarauksia).

Kuusenmyyntipaikkojen varaukset tulee tehdä sähköpostitse info(a)hollola.fi lokakuun loppuun mennessä. Paikat arvotaan marraskuun ensimmäisenä arkipäivänä. Myytipaikkoja on seitsemän ja yksi paikka/myyjä.

Vapaat päiväpaikat tiedossa Piipahluksessa. Autoja ei saa pysäköidä torialueelle.

12. Venepaikat?

Kunnalla on vuokrattavia venepaikkoja Messilän venesatamassa, Kalliolassa, Kukkilassa, Laitialassa, Paimelassa ja Pyhäniemessä. Soutuvenepaikat on tarkoitettu vain ko. alueen Hollolalaisille tai alueen kesämökkiläisille. Jos paikkoja jää vuokraamatta, muilla on mahdollisuus vuokrata 1-vuoden sopimuksella venepaikka.

Vuokraajan maksettua venepaikkansa, hän voi noutaa yhteispalvelupiste Piipahluksesta veneeseen kiinnitettävän merkin. Merkki tulee kiinnittää näkyvälle paikalle veneeseen. Tällä vuokraaja varmistaa, että hänellä on oikeus pitää ko. paikassa venettään. Pyhäniemen laituri ja osa Messilän laitureista sijaitsee lukollisen portin takana. Samalla kun venepaikan vuokraaja noutaa merkkinsä, saa hän myös yhden avaimen porttiin. Porttien lukot sarjoitetaan joka vuosi uudelleen, näin toimitaan vuokraajien turvallisuuden takia.

Venepaikan vuokraaja ei saa vuokrata omaa paikkaansa eteenpäin, vaan ainoastaan Hollolan kunta toimii venepaikkojen vuokraajana. Myöskään siinä tapauksessa, että veneilijä myy veneensä, venepaikka ei kuulu kauppaan vaan venepaikka on aina vuokrattuna henkilökohtaisesti. Mikäli tämänsuuntaista väärinkäytöstä havaitaan, on siitä seurauksena tuntuvat sanktiot sekä venepaikan menetys. Lisätietoja venepaikoista voi tiedustella Piipahluksesta puh. (03) 880 3357 ja 880 3245.

Venemerkit ja avaimet on noudettava yhteispalvelupiste Piipahluksesta kesäkuun loppuun mennessä. Heinäkuun alusta Hollolan kunnanvirasto on suljettuna 2-3 viikkoa, tänä aikana avaimia ja merkkejä ei voi noutaa.

13. Viljelypalstat?

Hollolan teknisen lautakunnan päätöksen 17.1.2012 § 8 mukaan, kunnan palstaviljelytoiminta siirretään Lahden 4H-yhdistyksen hoidettavaksi. 4H-yhdistys lähettää laskun vanhoille viljelijöille kevään aikana ja jakaa vapaaksi jääneet palstat myöhemmin ilmoittavana aikana. Lisätietoja 4H-yhdistyksestä.
Tekninen lautakunta

14. Tilavaraukset

Hollolan kunnan tilojen varaukset on keskitetty Yhteispalvelupiste Piipahlukseen. Tilavarauksia ei voi toistaiseksi vielä tehdä internetissä, mutta vapaana olevia tiloja voi katsella osoitteesta www.hollola.fi/palvelutarjotin. Tilat löytyvät kohdasta "Liikunta ja vapaa-aika".

Tilavaraukset ja tiedustelut:
tilavaraukset@hollola.fi tai p. 044 780 1357 tai 044 780 1245.

 

Viimeksi päivitetty 20.10.2014
Päivittäjä: Riitta Ylijärvi
riitta.ylijarvi(a)hollola.fi

Yhteystiedot