Hollolan työmarkkinatilanne

Viimeksi päivitetty: 23.04.2024

Työllisyyspäällikön katsaus työllisyyden tilanteeseen Hollolassa – joulukuu 2023

Lomautukset kasvussa

Lomautukset ovat kohonneet marraskuusta joulukuuhun Hollolassa yhteensä 62 henkilöä, ollen nyt yhteensä 170 lomautettua. Vaikka lomautettujen määrä on suuri, on kuitenkin myönteistä, että yritykset eivät ole vielä lähteneet irtisanomaan työntekijöitä, vaan odottavat tilanteen mahdollisesti korjaantuvan.

Kokonaisuudessaan Hollolan työllisyystilanne vuoden 2023 oli kohtuullinen, ja säännöllinen ja perusteellinen asiakastyö on näkynyt asiakaskunnassamme pitkäaikaistyöttömissä, joiden kokonaisosuus väheni merkittävästi vuoden aikana.

Tämä on luettavissa työmarkkinatuen maksuosuudesta, joka oli 100 000€ vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Joulukuun kohokohta oli Hollolan kunnalle ja työllisyyspalveluille myönnetty Tärkeissä töissä -kehittämispalkinto Työkyky-prosessin johdosta, joka vastaanotettiin 4.12.2023. Kehittämistyöstä Yhteistyö työllisyyspalvelujen ja terveyspalvelujen kanssa työ- ja toimintakykyarvioinnissa uutisoitiin joulukuussa 2023.

Joulukuun 2023 työllisyyden tilanne (vrt vuonna 2022)

Työttömien osuus työvoimasta joulukuussa 2023 oli 8,3 % (7,5%)

Työttömiä kunnassa oli yhteensä 872 henkilöä ja lomautettuja 170 henkilöä. Työttömistä 786 henkilöä oli asiakkaana työllisyyden kuntakokeilussa, eli Hollolan työllisyyspalveluissa.

Päijät-Hämeen kunnista matalin työttömyysprosentti on Hollolassa 8,3%. Kanta-Hämeen kuntien keskiarvo on 10,7%. Päijät-Hämeen kuntien keskiarvo on 13,6 %. Valtakunnallisesti keskiarvo on 11,2%

Hollolan työllisyyden kehitys graafina

Työllisyysalueen rakentamisen kuulumiset

Kuntakokeilun viimeinen vuosi on alkamassa, ja vuoden 2024 aikana valmistellaan siirtymistä uudelle työllisyysalueelle 1.1.2025.

Päijät-Hämeessä on valmisteltu yli vuoden ajan kahden alueen mallia, ja kaikkien kuntien tahtotila on, että nämä kaksi aluetta muodostuvat tuottaen lähipalveluja asiakkaille. Työ- ja elinkeinoministeriön 21. marraskuuta 2023 vahvistaman tiedon mukaan Päijät-Hämeeseen muodostuu vuoden 2025 alusta kaksi työvoimaviranomaista: Päijät-Hämeen työllisyysalue sekä Lahden kaupunki. TE24-uudistus etenee valtuustojen päätösten mukaisesti Päijät-Hämeessä.

Päijät-Hämeen työllisyysalueeseen kuuluvat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Vastuukuntana Päijät-Hämeen työllisyysalueella toimii Hollola.

Maakunnallinen työllistämisen ohjelma tulee takaamaan myös sujuvan yhteistyön maakunnassa, jonka avulla vahvistamme maakuntamme vetovoimaa entisestään.

Tarkempaa tietoa aiheesta kiinnostuneelle