25.6. vilkas päätöksentekopäivä: elinkeinotoimi valtuustossa, hallituksessa Piiparin myynti, Hämeenmaan tonttivaraus ja hyvinvointiaseman laajentuminen

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Valtuusto päättää maanantaina ylimääräisessä kokouksessaan elinkeinotoimen linjauksesta, tarkemmin ilmaistuna matkailumarkkinointiyhtiö LahtiRegionin ja Lahden seudun kehitysyhtiö Ladecin sopimuksista vuosille 2019-2020.

Selvitystä maakunnan elinkeinon ja matkailun edistämisestä on tehty pitkin vuotta, ja nyt esityksenä on LahtiRegionin keskittyminen matkailumarkkinointiin ja Ladecin tehtävien tarkentamista. Muun muassa asumisen markkinointi on siirtymässä LahtiRegionilta kunnille.

Hollolan elinvoimavaliokunta äänesti tiistaina 19.6. Ladecista eroamisen puolesta. Esityksestä päätetään valtuustossa 25.6. klo 18, ja valtuuston kokoukset ovat yleisölle avoimia.

Kunnanhallitus 25.6.

Ladec ja LahtiRegion käsitellään myös kunnanhallituksessa kokouksessa maanantaina, joka alkaa poikkeuksellisesti jo kello 15.

Hyvinvointiasema on laajentunut alkuperäisestä suunnitelmasta

Kunnanhallituksessa tarkastellaan myös Terveystielle kaavoitettavan hyvinvointiaseman laajuutta, joka on kasvanut suunnitelman edetessä 3 500 neliömetristä jopa 6 000 neliömetriä käsittäväksi kokonaisuudeksi. Valtuustoinfossa 14.6. kuultiin valtuustoryhmien yksimielinen näkemys, että tilat tulisi rajata 4 800 neliömetriin riskinhallinnan näkökulmasta. Kunnanhallitus pyytänee hyvinvointiyhtymää lausumaan tilatarpeestaan muutos- ja murrostilanteessa.

Norlandia päiväkodit halukas ostamaan Piiparin

Kunnanhallitus päättää vanhan päiväkotikiinteistö Piiparin myynnistä. Kunnallinen Piipari lakkautettiin elokuussa 2014, jonka jälkeen vajaakäyttöisissä tiloissa ovat toimineet mm. kansalaisopisto, kuntouttava päivätoiminta ja kehitysvammatoiminta.

Myyntiä hoitanut Hollolan Tilapalvelu Oy esittää kunnanhallitukselle Piiparin myyntiä Norlandia päiväkodit Oy:lle, joka on tehnyt kiinteistöstä voittavan tarjouksen 675 000 euroa. Ostajan lähtökohtana on Tervakuja 8:n kiinteistöön vähintään 60-paikkainen päiväkoti edellyttäen, että kunta hyväksyy ja ottaa käyttöön palvelusetelin 1.1.2019. Norlandialla on englanninkielen, liikunnan ja luontopainotteista varhaiskasvatuspedagogiikkaa. Myös Piipari-kiinteistön nykyisille käyttäjille on löydetty korvaavat tilat.

Hämeenmaa tavoittelee ABC-liikenneasemaa Hopeakallioon

Kunnanhallituksessa käsitellään Hämeenmaan Kiinteistöt Oy:n hakemus varata Hopeakallion yritysalueelta tontti Hopeakalliontien ja Tinatien kulmasta. Tavoitteena on sijoittaa ABC-automaattiasema ja tuhannen neliön liikekiinteistö Hopeakallioon. Osuuskauppa Hämeenmaa on joutunut lopettamaan polttoaineenjakelun Hollolan Keskus- ja Kansakadulla, jotka sijaitsevat pohjavesialueella. 

Julkaistu: 21.06.2018 15.10