Aapeli asiointiliikenne

Hollolan kunnan järjestämän Aapeli asiointiliikenteen perusideana on tarjota joustavia kulkuyhteyksiä kunnan eri alueilta palveluiden lähelle.

Hollolan kunnan järjestämä asiointiliikenne toimii Hollolan kunnan alueella laajasti, mutta mahdollistaa tällä hetkellä yhteyden myös Vesikansasta Lahden keskustaan ja keskussairaalan kautta Salpakankaalle ja takaisin. Asiointiliikenteen järjestäminen on yksi tapa tukea ja kehittää kestävän liikkumisen vaihtoehtoja. Ne täydentävät seudullisen linjaliikenteen (LSL) sekä kunnan palveluliikenteen (Hoppa) lisäksi matkustus- ja asiointimahdollisuuksia oman lähialueen sisällä tai kyliltä kuntakeskukseen.

Pidätämme oikeuden tarkastella reiteissä ja aikatauluissa tapahtuvia omien koululaistemme kuljetustarpeiden muutoksia lukukausittain ja/tai lukuvuosittain.

Taksat asiointiliikenteessä ovat samat kuin palveluliikenteessäkin (per suunta):

  • muilta kuin omissa koululaiskuljetuksissa olevilta koululaiskuljetuksiin oikeutetuilta lapsilta ja nuorilta – 2 €
  • muilta matkustajilta oman alueen sisällä – 3 €
  • muilta matkustajilta kuntakeskukseen tai kuntarajan yli matkustettaessa – 4 €

hyppaa-kyytiin

Matka maksetaan käteisellä kuljettajalle. Ajosuunnat, reitit, aikataulut ja puhelinnumerot löydät kuvasta aukeavasta liitteestä (pdf). Lisätietoja koululaisautojen kuljetusmahdollisuuksista saa Piipahluksesta tai kyseisen reitin kuljettajalta.

Koska asiointiliikenneyhteyksiä tarjotaan hyödyntämällä kunnan hyvinvoinnin palvelualueen järjestämiä omia koululaiskuljetuksia, ovat asiointiyhteydet sen takia tiukasti sidottuja Hollolan koulupäiviin ja lähes kiinteisiin reitteihin ja aikatauluihin tyhjien istumapaikkojen sallimissa puitteissa.

Tämän vuoksi muiden matkustajien kyytiin pääsy edellyttää suoraan kuljettajalta tehtävää ennakkotilausta, jolloin sovitaan myös tarkasta noutopysäkistä kuljetusreitin varrelta. Vain koulupäivinä ajettavan liikenteen osalta voi olla päivittäisvaihtelua ajojen toteutuksessa eri alueiden ja reittien välillä. Matkustajia ei oteta ns. ylipaikoille. Koulukuljetuksissa ensisijainen matkustusoikeus on aina perus- ja esiopetuksen varsinaisilla kuljetusoppilailla.

Muista varata matka viimeistään edellisenä arkipäivänä.