Ajankohtaista Työllisyyspalveluissa

Uutisia, esittelyitä ja ajankohtaisia tapahtumia Työllisyyspalveluissa


Työpaikkatreffit järjestettiin 20.10.2022

Hollolan pääkirjastolla järjestettiin yhteistyössä kunnan Vapaa-aikapalvelujen Osuman kanssa työpaikkatreffit työnantajien ja työnhakijan kohtaamiseksi. Kävijöitä paikalla oli n. 60-70 ja esittelijöitä kymmenkunta. Aloja haussa oli vartiointialalta, rakennuspuolelta, sosiaalialalta, kasvatuspuolelta sekä teollisuudesta ja varastopuolelta.

Seuravaat treffit järjestetään maaliskuun paikkeilla 2023, silloin mukana ovat myös tulevan kesän kesätyöt. 
Työnantaja, mikäli olet kiinnostunut kuulemaan tapahtumasta, tai sinulla on rekrytointitarpeita Hollolan työssäkäyntialueella sitä ennen: olehan yhteydessä meihin: 044 7801217. 


Hollolan työllisyystiedot syyskuu 2022: Aktiivinen työllisyystyö näkyy myös kunnan taloudessa

Puolitoista vuotta kuntakokeilukuntana on nyt takana Hollolassa, ja edelleen meillä työllisyyspalveluissa vahvistuu tunne siitä, että olemme oikealla tiellä. Kunta panosti riittävästi resursseja kuntakokeilun alkuun, joilla saimme palkattua TE-toimistosta siirtyneiden neljän omavalmentajan lisäksi neljä kunnan omaa omavalmentajaa. Tämä resurssi mahdollistaa henkilökohtaisen asiakastyön, sillä asiakkaita on noin 80/ omavalmentaja.

Aikuisten työmarkkinatuella olevien työttömien suurin työllistymisen esti on epäselvä työ- ja toimintakyky, puutteellinen tai vanhentunut koulutus ja rohkeus hakea uusia alkuja aloilta, joilla aikaisemmin ei ole työskennellyt. Kaikkien näiden kohtien selvittämiseen ja niissä tukemiseen tarvitaan henkilökohtaista valmennustyötä.

Yksi iso este työllistymiselle tai lähinnä töiden hakemiselle on myös päihteet, jotka näyttelevät myös isoa roolia työttömien, erityisesti pitkään työttömänä olleiden keskuudessa. Meillä Hollolassa on paneuduttu tähän haasteeseen syksyn aikana, ja olemme saaneet opastusta ja koulutusta päihdetaustaisen asiakkaan kohtaamiseen, ja päihteiden käytön puheeksi ottamiseen. Ajankohtaisimman tiedotteen löydät täältä


Hollolan kuntakokeilu vastaanottaa Tiilijärventien toimipisteessä

Hollolan kuntakokeilun toimitilat ovat muuttivat kesällä 2022 uusiin tilaviin toimitiloihin ja toimivat nyt: Salpakankaan kuntakeskuksessa Tiilijärventie 5D:ssä. Mahdollisia työllisyyden hoitoon liittyvät dokumentteja voit toimittaa myös Hollolan kirjaston yhteydessä olevaan Palvelupiste Piipahlukseen. 

Toimipisteet ovat auki pääasiassa ajanvarauksella, ohjeen työllisyyspalveluiden uusiin toimitiloihin löydä täältäNuorten työttömyysprosentti Hollolassa ennätysmatala!

Nyt voi jo tuulettaa; hollolalaisten nuorten tilanne on erinomainen: nuorten työttömyysprosentti oli maalis-/huhtikuussa ennätysmatala (5,3% / 4-22). 

Omavalmentajien aktiivinen työskentely nuorten kanssa hyvässä yhteistyössä kunnan nuorille suunnatun Osuma-hankkeen kanssa, pitää nuoret aktiivisina ja ohjaa heitä toimenpiteisiin ja työhön. Myös maltillinen asiakasmäärä/ omavalmentaja mahdollistaa hyvä työskentelyn asiakkaan kanssa, jolloin hänelle voidaan tarjota palveluita ja ohjata toimenpiteisiin, jotka edesauttavat asiakkaan etenemistä työllistymisen polulla. Tämä näkyy vahvasti nuorten asiakkaiden tilastoissa. Aikuisilla asiakkailla työttömyys on pitkittyneempää, ja työllistymisen esteiden selvittelytyö on hitaampaa, mutta sielläkin nähdään jo hyviä tuloksia, mikä näkyy myös laskevassa työttömyysprosentissa.

Uuden asiakaspalvelumallin käyttöönoton yhteydessä nyt toukokuun alussa, voidaan Hollolassa todeta, että vuoden ajan tehty työ tuottaa tulosta; ja siirtymä uuden asiakaspalvelumallin käyttöönottoon tulee sujumaan Hollolassa suunnitelmien mukaisesti ja hallitusti.

   


Kesätyöntekijät on valittu, kesätyöseteleitä jaettiin 70 kpl:tta

Hollolan kunnan kesätyöpaikkoja oli kesällä 2022 yhteensä 48 ympäri kunnan toimipisteiden.  Keväällä hakemuksia tuli runsaasti, yhteensä 115 kpl:tta. Oli ilo nähdä, että moni kesätyönhakija oli panostanut hakemukseensa ja selkeästi nähnyt vaivaa. 

 


Uudistimme kuntakokeilun asiakkaiden palvelujamme 2.5.2022 alkaen:

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakaspalvelumalli uudistui toukokuusta alkaen liittyen valtakunnalliseen muutokseen. Kun omavalmentaja on seuraavan kerran yhteydessä, päivitetään yhdessä asiakkaan työnhakusuunnitelma uuden mallin mukaiseksi. 

Jotta voimme tukea sinua työnhaussa paremmin ja tarjota juuri sinulle sopivia palveluja, tulet kohtaamaan omavalmentajasi jatkossa aiempaa useammin. Uudistuksen yhteydessä myös karenssit eli korvauksettomat määräajat lievenivät.

Lisäksi myös palvelukanavissa tapahtuu muutoksia. Toukokuusta alkaen valtakunnallinen te-palvelut.fi -sivuston sisältö ja palvelut siirtyivät osaksi Työmarkkinatoria. Löydät sieltä kaikki tutut palvelut kuten Oma asioinnin, avoimet työpaikat, koulutushaun sekä linkit paikallisten TE-toimistojen palveluihin.

Muistathan jatkossakin aina ilmoittaa Oma asioinnin kautta kaikista työnhakuusi liittyvistä muutoksista.

Voit tutustua uuteen työnhakumalliin täältä > Työnhakijan asiakaspalvelumalli

Jos sinulla on kysyttävää muutoksista, voit olla yhteydessä Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun puhelinpalveluun, joka on avoinna arkisin klo 9:00-15:00 p. 044 482 6700.
Voit myös soittaa valtakunnalliseen puhelinpalveluun p. 0295 025 500, ma-pe klo 9.00–16.15.


Työnhakutapahtuma Työtreffit järjestettiin pääkirjastolla to 10.3.

Työnhakijoille suunnattu Työtreffit -työnhakutapahtuma järjestettiin torstaina 10.3. klo 16.30-18.00. Kävijöitä tapahtumassa oli noin 150 ja useampi työnantaja ja työnhakija löysivät toisensa! Mikäli haluat kysyä tapahtumasta lisää tai ilmoittautua esittelijäksi seuraavaan tapahtumaan, voit olla yhteydessä työllisyyspalveluihin numeroon 044 7801217. 

  


TE-palvelut siirtyvät kunnille 2024

Hollolan kunnan työllisyyspalvelut valmistautuvat jo nyt tulevaan siirtoon, panostamalla palveluun uusilla tiloilla ja henkilöstön määrää lisäämällä.

Meillä on rohkeutta kokeilla, hakea muutosta ja samalla parasta toimintatapaa laadukkaan palvelun tarjoamiseksi kuntalaisille. Olemmekin panostaneet nyt sekä tiloihin, että henkilöstön määrään oman toiminnan selkiyttämiseksi, tehostamiseksi sekä palvelun laadun parantamiseksi.

Lue lisää täältä.


Työllisyyspalvelut työ­ky­vyn avai­mia et­si­mäs­sä

Hollola on yksi Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun viidestä kunnasta. Kunnat kehittävät kokeilussa työllisyyspalveluita eri tavoin.

Hollola on lähtenyt aktiivisena toimijana mukaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hankkeeseen Tuetusti työhön ja osallisuuteen (TTO).

Pääset lukemaan koko artikkelin Lahden kaupungin uutisista.

Tarinoita työllistymisen takaa

Jokaisella ihmisellä on työllistymisessä ja uransa luomisessa oma polkunsa. Haluamme jakaa muutamia niistä myös lukijoillemme tietenkin asianomaisten luvalla: 

Hollolaisen nuoren Davidin tarina - asiakaspalvelusta kirjastoon hommiin

Kunnontiimi tarjosi uuden mahdollisuuden: Juho halusi takaisin tiimiin ja aloitti oppisopimuskoulutuksen. Tike ohjaa tiimiläisiä -  myös uuden uran kautta

Sinua palvelevat:

Suvi Ojanen
+35844 7801299
Vastuuvalmentaja

Talvikki Kontro
+35844 7801302
Omavalmentaja

Timo Kanerva
+35844 7801229
Omavalmentaja

Minttu Koskinen
+35844 7801713
Omavalmentaja

Tuulikki Kotilainen
+35844 7801247
Omavalmentaja

Henrik Fellman
+35844 7801746
Omavalmentaja

Saila Pirinen
+35844 7801732
Omavalmentaja

Anne Tapaila
+35844 7801118
Työllisyyspäällikkö

Mari Ylä-Uotila
+35844 7801217
Työllisyyssihteeri

Asiakastapaamiset ajanvarauksella

tyollisyyspalvelut@hollola.fi