Ajankohtaista Työllisyyspalveluissa

Uutisia, esittelyitä ja ajankohtaisia tapahtumia Työllisyyspalveluissa

Nuorten työttömyysprosentti Hollolassa ennätysmatala!

Nyt voi jo tuulettaa; hollolalaisten nuorten tilanne on erinomainen: nuorten työttömyysprosentti 5,8% on ennätysmatalalla. 

Omavalmentajien aktiivinen työskentely nuorten kanssa hyvässä yhteistyössä kunnan nuorille suunnatun Osuma-hankkeen kanssa, pitää nuoret aktiivisina ja ohjaa heitä toimenpiteisiin ja työhön. Myös maltillinen asiakasmäärä/ omavalmentaja mahdollistaa hyvä työskentelyn asiakkaan kanssa, jolloin hänelle voidaan tarjota palveluita ja ohjata toimenpiteisiin, jotka edesauttavat asiakkaan etenemistä työllistymisen polulla. Tämä näkyy vahvasti nuorten asiakkaiden tilastoissa. Aikuisilla asiakkailla työttömyys on pitkittyneempää, ja työllistymisen esteiden selvittelytyö on hitaampaa, mutta sielläkin nähdään jo hyviä tuloksia, mikä näkyy myös laskevassa työttömyysprosentissa.

Uuden asiakaspalvelumallin käyttöönoton yhteydessä nyt toukokuun alussa, voidaan Hollolassa todeta, että vuoden ajan tehty työ tuottaa tulosta; ja siirtymä uuden asiakaspalvelumallin käyttöönottoon tulee sujumaan Hollolassa suunnitelmien mukaisesti ja hallitusti.

Lue aiheesta lisää uusimmasta työllisyystiedotteesta.

   


Hollolan kuntakokeilu vastaanottaa kahdessa toimipisteessä

Hollolan kuntakokeilun toimitilat ovat muuttamassa kevään aikana uusiin tilavampiin toimitiloihin ja toimivat tämän vuoksi touko-kesäkuun 2022 ajan kahdessa eri toimipisteessä: Salpakankaan kuntakeskuksessa Keskuskadulla sekä Tiilijärventiellä. Heinäkuusta alkaen toimipisteenä toimii Tiilijärventie. Mahdollisia työllisyyden hoitoon liittyvät dokumentteja voit toimittaa myös Hollolan kirjaston yhteydessä olevaan Palvelupiste Piipahlukseen. 

Toimipisteet ovat auki pääasiassa ajanvarauksella.


Kesätyöntekijät on valittu, kesätyöseteleitä jaossa vielä 27.5. saakka

Hollolan kunnan kesätyöpaikkojen haku on päättynyt vuodelta 2022 ja kaikille hakijoille on ilmoitettu päätöksistä sähköisesti tai soittamalla. Hakemuksia tuli runsaasti, yhteensä 115 kpl:tta ja täytettyjä kesätyöpaikkoja oli yhteensä 48. Oli ilo nähdä, että moni kesätyönhakija oli panostanut hakemukseensa ja selkeästi nähnyt vaivaa.

Kiitos kaikille hakijoille! Mikäli olet vielä ilman kesätyöpaikkaa, muistathan, että kesätyöseteleitä on vielä jaossa 27.5. saakka! Lue seteleistä lisää täältä > Kesätyösetelit 2022.

  

 


Uudistamme kuntakokeilun asiakkaiden palvelujamme 2.5.2022 alkaen:

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakaspalvelumalli uudistuu toukokuusta alkaen liittyen valtakunnalliseen muutokseen. Tässä vaiheessa uudistus ei vaadi kuntakokeilun asiakkaalta toimenpiteitä: Kun omavalmentaja on seuraavan kerran yhteydessä, päivitetään yhdessä asiakkaan työnhakusuunnitelma. 

Jotta voimme tukea sinua työnhaussa paremmin ja tarjota juuri sinulle sopivia palveluja, tulet kohtaamaan omavalmentajasi jatkossa aiempaa useammin. Uudistuksen yhteydessä myös karenssit eli korvauksettomat määräajat tulevat lievenemään.

Lisäksi myös palvelukanavissa tapahtuu muutoksia. Toukokuusta alkaen valtakunnallinen te-palvelut.fi -sivuston sisältö ja palvelut siirtyvät osaksi Työmarkkinatoria. Löydät sieltä kaikki tutut palvelut kuten Oma asioinnin, avoimet työpaikat, koulutushaun sekä linkit paikallisten TE-toimistojen palveluihin.

Muistathan jatkossakin aina ilmoittaa Oma asioinnin kautta kaikista työnhakuusi liittyvistä muutoksista.

Voit tutustua uuteen työnhakumalliin täältä > Työnhakijan asiakaspalvelumalli

Jos sinulla on kysyttävää muutoksista, voit olla yhteydessä Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun puhelinpalveluun, joka on avoinna arkisin klo 9:00-15:00 p. 044 482 6700.
Voit myös soittaa valtakunnalliseen puhelinpalveluun p. 0295 025 500, ma-pe klo 9.00–16.15.


Työllisyyskatsaus 1/22: Tammikuun tilanne toistaa joulukuuta

Koronapandemian jäljiltä on jäänyt valuma pitkäaikaistyöttömyyteen, jota pyritään purkamaan omavalmentajien toimesta. Hollolalaisten nuorten tilanne on ilahduttava, heitä on kontaktoitu aktiivisesti, ja isolle osalle on löytynyt jatkopolkuja työllistymisen polulle. Selkeä aktivointi ja työtarjousten lähettäminen on kannustanut itsenäiseenkin työnhakuun, ja työllistymisiä on tapahtunut.

Voit lukea uusimman työllisyystiedotteen, viimeisimmät tilastot ja aikaisemmat tiedotteet Työllisyystilanne Hollolassa -sivultamme.


Työnhakutapahtuma Työtreffit järjestettiin pääkirjastolla to 10.3.

Työnhakijoille suunnattu Työtreffit -työnhakutapahtuma järjestettiin torstaina 10.3. klo 16.30-18.00. Kävijöitä tapahtumassa oli noin 150 ja useampi työnantaja ja työnhakija löysivät toisensa! Mikäli haluat kysyä tapahtumasta lisää tai ilmoittautua esittelijäksi seuraavaan tapahtumaan, voit olla yhteydessä työllisyyspalveluihin numeroon 044 7801217. 

  


Työllisyyskatsaus 12/21: Hollolan kunnan joulukuun 2021 työllisyystilastot on julkaistu: Työttömyys väheni vuonna 2021

Koronapandemiasta huolimatta on kulunut vuosi kehittynyt myönteisesti työttömyyden osalta verrattuna viime vuoteen. Tosin vuoteen 2019 verrattuna on edelleen heikko, mutta selkeää tilanteen kohentumista.

Tulevana vuonna 2022 Hollolan työllisyyspalveluissa panostetaan edelleen erityisesti työ- ja toimintakyvyn arviointiin yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Työkyky-hankkeen kanssa, sillä edelleen valuma yli vuoden kestäneeseen työttömyyteen on suuri.

Voit lukea uusimman työllisyystiedotteen, viimeisimmät tilastot ja aikaisemmat tiedotteet Työllisyystilanne Hollolassa -sivultamme


TE-palvelut siirtyvät kunnille 2024

Hollolan kunnan työllisyyspalvelut valmistautuvat jo nyt tulevaan siirtoon, panostamalla palveluun uusilla tiloilla ja henkilöstön määrää lisäämällä.

Meillä on rohkeutta kokeilla, hakea muutosta ja samalla parasta toimintatapaa laadukkaan palvelun tarjoamiseksi kuntalaisille. Olemmekin panostaneet nyt sekä tiloihin, että henkilöstön määrään oman toiminnan selkiyttämiseksi, tehostamiseksi sekä palvelun laadun parantamiseksi.

Lue lisää täältä.


Työllisyyspalvelut työ­ky­vyn avai­mia et­si­mäs­sä

Hollola on yksi Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun viidestä kunnasta. Kunnat kehittävät kokeilussa työllisyyspalveluita eri tavoin.

Hollola on lähtenyt aktiivisena toimijana mukaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hankkeeseen Tuetusti työhön ja osallisuuteen (TTO).

Pääset lukemaan koko artikkelin Lahden kaupungin uutisista.

Sinua palvelevat:

Suvi Ojanen
+35844 7801299
Vastuuvalmentaja

Talvikki Kontro
+35844 7801302
Omavalmentaja

Timo Kanerva
+35844 7801229
Omavalmentaja

Minttu Koskinen
+35844 7801713
Omavalmentaja

Teemu Remes
+35844 7801712
Omavalmentaja

Tuulikki Kotilainen
+35844 7801247
Omavalmentaja

Reetta Korkalainen
+35844 7801555
Omavalmentaja

Saila Pirinen
+35844 7801732
Omavalmentaja

Mika Halmetniemi
+35844 7801355
Omavalmentaja

Henrik Fellman
+35844 7801746
Omavalmentaja

Anne Tapaila
+35844 7801118
Työllisyysvastaava

Mari Ylä-Uotila
+35844 7801217
Työllisyyssihteeri

Asiakastapaamiset ajanvarauksella

tyollisyyspalvelut@hollola.fi