Ajankohtaista Työllisyyspalveluissa

Uutisia, esittelyitä ja ajankohtaisia tapahtumia Työllisyyspalveluissa

TE-palvelut siirtyvät kuntiin vuoden 2025 alusta

Eduskunta on hyväksynyt lain (HE 207/2022) julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuun siirtämisestä kunnille 1.1.2025 alkaen. Uuden lain tahtotilana on edistää työllisyyttä, tuoda palvelut lähemmäksi asiakkaita ja tuoda lisää uusia keinoja yritysten työvoimapulan ratkaisemiseksi. Hollolaisten työnhakija-asiakkaiden kannalta tuleva muutos tarkoittaa, että hollolalainen työnhakija saa jatkossakin työnhakuasioissa tukea paikallisesti omassa kunnassa.

Koko uutisen lakimuutoksesta löydät täältä


Työpaikkatreffit järjestettiin 9.3.2023

Hollolan työpaikkatreffit järjestetään maaliskuussa: to 9.3. klo 16-17.30. Mukana oli taas laaja kattaus eri alojen työnantajia ja kävijöitä tapahtumassa oli n. 150. Seuraava tapahtuma järjestetään taas syksyllä 2023!

Työnantaja, mikäli olet kiinnostunut kuulemaan tapahtumasta, tai sinulla on rekrytointitarpeita Hollolan työssäkäyntialueella sitä ennen: olehan yhteydessä meihin: 044 7801217. 

 


Hollolan Työllisyyspalvelut tukevat taas nuoria kesätyöllistymisessä kesälle 2023

Hollolan kunta etsii taas kesätyöntekijöitä eri kunnan pisteissä ja tarjoaa myös työnantajien taloudelliseksi tueksi kesätyöseteleitä: www.hollola.fi/kesatyopaikat-ja-kesatyosetelit-2023


Hollolan työllisyystiedot tammikuu 2023: Kohtaanto-ongelmaa ei ratkaista helposti pitkäaikaistyöttömien avulla

Nyt kun tilanne työmarkkinoilla alkaa selviämään koronan ajoista, ja kuntakokeilun puitteissa olemme toimineet kohta kaksi vuotta, on 300 päivää työmarkkinatuella olevien työttömien työnhakijoiden asiakasmäärä ollut laskeva jo nyt vuoden ajan.

Tällä hetkellä voidaan todeta, että jäljellä olevien asiakkaiden työttömyyden esteet ovat niin monitahoisia, että suorilla työtarjouksilla he eivät tule työllistymään. Tarvitaan edelleen työ- ja toimintakyvyn selvittelyä oikeiden työtehtävien äärellä,
joita Hollolan kunta tarjoaa mm Kunnontiimissä ja ruoka- ja siivouspalveluissa. Asiakkaat tarvitsevat myös tukea ammattisiirtymien toteuttamiseen, silloin kun vanhaa työtä ei ole enää jäljellä tai oma työkyky ei riitä entisiin työtehtäviin.

Koko tiedote löytyy täältä.


Työpaikkatreffit järjestettiin 20.10.2022

Hollolan pääkirjastolla järjestettiin yhteistyössä kunnan Vapaa-aikapalvelujen Osuman kanssa työpaikkatreffit työnantajien ja työnhakijan kohtaamiseksi. Kävijöitä paikalla oli n. 60-70 ja esittelijöitä kymmenkunta. Aloja haussa oli vartiointialalta, rakennuspuolelta, sosiaalialalta, kasvatuspuolelta sekä teollisuudesta ja varastopuolelta.

Seuravaat treffit järjestetään maaliskuun paikkeilla 2023, silloin mukana ovat myös tulevan kesän kesätyöt. 


Hollolan kuntakokeilu vastaanottaa Tiilijärventien toimipisteessä kuntakeskuksessa

Hollolan kuntakokeilun toimitilat ovat muuttivat kesällä 2022 uusiin tilaviin toimitiloihin ja toimivat nyt väistötiloissa Salpakankaan kuntakeskuksessa Tiilijärventie 5D:ssä. Mahdollisia työllisyyden hoitoon liittyvät dokumentteja voit toimittaa myös Hollolan kirjaston yhteydessä olevaan Palvelupiste Piipahlukseen. 

Toimipisteet ovat auki pääasiassa ajanvarauksella, ohjeen työllisyyspalveluiden uusiin toimitiloihin löydä täältä


Nuorten työttömyysprosentti Hollolassa ennätysmatala!

Nyt voi jo tuulettaa; hollolalaisten nuorten tilanne on erinomainen: nuorten työttömyysprosentti oli maalis-/huhtikuussa ennätysmatala (5,3% / 4-22). 

Omavalmentajien aktiivinen työskentely nuorten kanssa hyvässä yhteistyössä kunnan nuorille suunnatun Osuma-hankkeen kanssa, pitää nuoret aktiivisina ja ohjaa heitä toimenpiteisiin ja työhön. Myös maltillinen asiakasmäärä/ omavalmentaja mahdollistaa hyvä työskentelyn asiakkaan kanssa, jolloin hänelle voidaan tarjota palveluita ja ohjata toimenpiteisiin, jotka edesauttavat asiakkaan etenemistä työllistymisen polulla. Tämä näkyy vahvasti nuorten asiakkaiden tilastoissa. Aikuisilla asiakkailla työttömyys on pitkittyneempää, ja työllistymisen esteiden selvittelytyö on hitaampaa, mutta sielläkin nähdään jo hyviä tuloksia, mikä näkyy myös laskevassa työttömyysprosentissa.

Uuden asiakaspalvelumallin käyttöönoton yhteydessä nyt toukokuun alussa, voidaan Hollolassa todeta, että vuoden ajan tehty työ tuottaa tulosta; ja siirtymä uuden asiakaspalvelumallin käyttöönottoon tulee sujumaan Hollolassa suunnitelmien mukaisesti ja hallitusti.

   


TE-palvelut siirtyvät kunnille 2025

Hollolan kunnan työllisyyspalvelut ovat valmistautuneet jo nyt tulevaan siirtoon, panostamalla palveluun uusilla tiloilla ja henkilöstön määrää lisäämällä.

Meillä on rohkeutta kokeilla, hakea muutosta ja samalla parasta toimintatapaa laadukkaan palvelun tarjoamiseksi kuntalaisille. Olemmekin panostaneet nyt sekä tiloihin, että henkilöstön määrään oman toiminnan selkiyttämiseksi, tehostamiseksi sekä palvelun laadun parantamiseksi.

Lue lisää täältä.

Tarinoita työllistymisen takaa

Jokaisella ihmisellä on työllistymisessä ja uransa luomisessa oma polkunsa. Haluamme jakaa muutamia niistä myös lukijoillemme tietenkin asianomaisten luvalla: 

Hollolaisen nuoren Davidin tarina - asiakaspalvelusta kirjastoon hommiin

Kunnontiimi tarjosi uuden mahdollisuuden: Juho halusi takaisin tiimiin ja aloitti oppisopimuskoulutuksen. Tike ohjaa tiimiläisiä -  myös uuden uran kautta

Sinua palvelevat:

Suvi Ojanen
+35844 7801299
Vastuuvalmentaja, toimistovastaava

Kuntakokeilun omavalmentajat: 
+35844 482 6700

Yritysyhteistyö ja tapahtumat: 
Mari Ylä-Uotila
+35844 7801217
Työllisyyssihteeri

Talvikki Kontro
+358447801302
Palveluvastaava / työkykykoordinaattori

Anne Tapaila
+35844 7801118
Työllisyyspäällikkö

Vastaanotamme asiakkaita vain ajanvarauksella. Saavuthan täsmällisesti ajanvarauksen aikaan, meillä ei ole erillistä odotustilaa. 

Voit laittaa sähköpostia myös: tyollisyyspalvelut@hollola.fi