Aktiivimallia vastustava poliittinen lakko 2.2.2018 Hollolan kunnassa

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

TYÖTTÖMIEN aktiivimallia vastustava poliittinen lakko alkaa perjantaina. Ilmoitettu poliittinen lakko liittyy SAK:n järjestämään mielenilmaukseen, jolla vastustetaan eduskunnan hyväksymään ns. aktiivimallia. Osallistumispäätöksen ovat kunta-alan järjestöistä tehneet ainakin Julkisten ja hyvinvointipalvelujen liitto JHL, Akavan Erityisalat ja Talentia. Opettajien ammattijärjestö OAJ, Super ja eräät muut järjestöt ovat ilmoittaneet vastustavansa aktiivimallia, mutta jättävät osallistumisen jäsentensä päätettäväksi. 

Työtaistelun vaikutukset

Suunnitellun työtaistelun laajuudesta ja vaikutuksista tiedotetaan ennen perjantaina tätä tiedotetta päivittäen osoitteessa www.hollola.fi. Seisaus vaikuttaa kuntalaiseen lähinnä joukkoliikenteen osalta. Lahden Seudun Liikenteen suurin osa busseista ei liikennöi perjantaina kello 3-18.30. Lahden Seudun Liikenne LSL tiedottaa muutoksista täällä (http://www.lsl.fi/hairiotiedotteet/)

Koulut, päiväkodit, koulukuljetukset

Kunnallisten palvelujen ja toiminnan järjestäminen on paikallisen työnantajan vastuulla. Tämänhetkisen tiedon mukaan lakkoon osallistuu muutamia kunnan työntekijöitä ja näin ollen kaikki kunnan palvelut kyetään järjestämään normaalisti. Ennakkotiedon pohjalta myös koululaiskuljetukset (51-63) toimivat kunnan sisällä.  Vuoro 11 B ajetaan normaalein aikatauluin tilausajona normaalia reittiä Messilästä Rantatien ja kirkonkylän kautta Salpakankaalle (aamulla klo 8:aan ja 9:ään tulot Salpakankaalle yhdellä autolla).

Iltapäivällä reitti päinvastaiseen suuntaan ajetaan tilausajona, mutta vain yhdellä, klo 13.25 Salpakankaalta lähtevällä vuorona. 11A-vuoron klo 14 ja klo 15 lähdön käyttäjiä pyydetään siirtymään vuoroille 62 ja 63, jotka siis liikennöivät normaalisti.

Lisätietoja saa myös oman koulun rehtorilta tai apulaisrehtorilta.

Koulujen ja päiväkotien ja hoivakotien ruokapalveluihin lakko saattaa aiheuttaa häiriöitä esimerkiksi kuljetuksien ja jakelun osalta. Lue lisää täältä, https://yle.fi/uutiset/3-10048931

Työtaistelun laillisuus, kunnan työntekijät

Työtaistelu on laillinen työsuhteisten työntekijöiden osalta, koska työtaistelu ei kohdistu voimassaoleviin työehtosopimuksiin tai niiden määräyksiin. Viranhaltijoiden osalta hallituksen toimiin kohdistuva työtaistelu on pysyvän työrauhavelvoitteen vastainen, ja näin ollen laiton, tiedottaa Kuntatyönantajat. Työsuhteisen työntekijän osalta työtaisteluun osallistuminen on poissaoloa työstä ja palkatonta aikaa.

Asemansa vuoksi työtaistelun ulkopuolelle vastuuhenkilöinä jäävät kunnanjohtaja,palvelualuejohtajat, vastuualuepäällikköt ja toimintayksiköiden esimiehet, henkilöstöjohtaja ja työhyvinvointipäällikkö / työsuojelupäällikkö. Tiedottaminen työtaistelun mahdollisista vaikutuksista kunnan palveluihin kuuluu palvelualuejohtajan vastuulle.

  

Päivi Rahkonen                                                                                Anja Brofeldt

kunnanjohtaja                                                                                 henkilöstöjohtaja

 

Julkaistu: 31.01.2018 14.05