Ämpärillinen asiaa osallistumisesta ja vaikuttamisesta 3.10.

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Yhteinen Hollolamme -tapahtuma 3.10.2016 klo 13-16

Ämpäri

Miten voit vaikuttaa ja osallistua Hollolassa? Siihen saat vastauksen 3.10.2016 Hollolan kunnanvirastolla, Virastotie 3, järjestettävässä tapahtumassa. Tapahtuma on osa valtakunnallista Vaikuta nyt –teemaa, jonka tunnuksena on ”Muutoksia tekevät ne, jotka osallistuvat”.

Tilaisuudessa käyttävät puheenvuoron Hollolan kunnasta kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Katriina Haapakangas sekä nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ada Salonen. Vierailevana puhujana on valtiovarainministeriöstä finanssineuvos Katju Holkeri, joka toimii mm. Avoimen hallinnon edistäjänä. Valtiovarainministeriö tekee työtä julkisen hallinnon toiminnan ja tiedon avaamiseksi yhdessä mm. kuntien kanssa.  Hallinnon toiminnan ja tiedon avaamisella varmistetaan kansalaisen ja kansalaisjärjestöjen mahdollisuus osallistua yhteiskunnan kehittämiseen.

Jokapäiväisessä elinympäristössämme on monia asioita, joihin voimme vaikuttaa. Kunnanviraston aulassa voi tutustua mm. seuraaviin osallistumisen muotoihin:

-       Kumppanuushanke
-       maaseutuohjelma MARTTA
-       Kosken Kohinat verkkoalusta
-       vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin toiminta
-       aluefoorumimalli ja osallistuva budjetointi
-       vanhus- ja vammaisneuvoston toiminta
-       nuorisovaltuuston toiminta

Tapahtumassa neuvotaan kädestä pitäen tietokoneella, miten kuntalainen voi vaikuttaa verkossa mm. tekemällä kuntalaisaloitteen (kuntalaisaloite.fi), kommentoimalla otakantaa.fi –palvelussa  tai antamalla palautetta kunnan toiminnasta.

Tapahtumassa esitellään myös uusi HollolaNyt, maksuton mobiilisovellus, jonka kautta voi helposti ja nopeasti antaa mielipiteensä kunnan asioihin. Ko. yhteisösovelluksen kautta saa myös hyödyllisiä vinkkejä ja tietoja Hollolan asioista. Samalla kuntalainen on mukana vaikuttamassa. Luvassa on mm. pikakyselyjä sekä infoa tulevista tapahtumista ja muutoksista.

Tapahtuman ajan on oheistoimintaa Hollolan pääkirjaston kahvilassa, Nuottikuja 2.

Tapahtuman ohjelma on liitteenä.

Julkaistu: 03.10.2016 12.10