Asiointiapua järjestetään yhteistyössä kuntien kanssa

Takaisin

Koronatilanteen mahdollisesti edetessä osa väestöstä tulee tarvitsemaan apua selviytyäkseen arjesta. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä järjestää yhdessä kuntien kanssa kauppa- ja asiointiapua.  

Suomen hallituksen tavoitteena on, että yli 70-vuotiaat pysyttelevät mahdollisuuksien mukaan erillään kontakteista ja väkijoukoista. Elintarvikkeiden tai apteekkiostosten hankinta voi vaikeutua myös liikkumisrajoitusten tai karanteenin vuoksi.

Kauppa- ja asiointiapua suositellaan hankkimaan läheisten tai naapurien avulla. Ostokset voi jättää asunnon ulkopuolelle, turhia kontakteja on syytä välttää. Myös elintarvikeliikkeet, erikoistavarakaupat, apteekit ja taksiyrittäjät toimittavat tilauksesta elintarvikkeita ja lääkkeitä kotiin. Myös kunnat ovat järjestänet asiointiapua.

Kauppa-apu järjestetään tarvitseville

Yhtymä järjestää yhdessä kuntien kanssa kauppa- ja asiointiapua iäkkäille ja heille, jotka eivät itse syystä tai toisesta pysty asioimaan itse. Avun piirissä ovat yhtymän kunnista Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila.

Apua tarvitsevat voivat olla puhelimitse yhteydessä kuntien asiointipalvelua koordinoiviin numeroihin tai asiakasohjaus Siiriin ja sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvonta Polkuun. Ohjaus ja neuvontapalveluilla on käytössä myös chat-palvelu sekä takaisinsoittojärjestelmä.

Miten toimia?

Kuntien asiointipalvelut 
Kuntien omien asiointipalveluiden tiedot ja puhelinnumerot löytyvät oman kunnan verkkosivuilta. Kannattaa seurata lisäksi lehti-ilmoittelua ja erilaisia viestintäkanavia.

Hollolan kunnan asiointiapua koskeviin linjauksiin, voi tutustua tästä linkistä.

Asiakasohjaus Siiri (65 vuotta täyttäneet)
avoinna ma, ti, to, pe klo 9-15 ja ke klo 9-16.
044 482 5050

Sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvontapalvelu Polku (alle 65-v.)
avoinna arkisin klo 9-15
03 819 4850

Ohjaus- ja neuvontapalvelujen kautta järjestetään välttämätön asiointiapu yhteistyössä alueen kuntien, kolmannen sektorin ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.phhyky.fi

Julkaistu: 20.03.2020 17.00