AstraZenecan rokotteen käytön keskeyttäminen aiheuttaa muutoksia rokotusten aikatauluun - riskiryhmät 1 ja 2 eivät voi varata aikoja tällä viikolla

Takaisin

Hyvinvointiyhtymä keskeytti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeen mukaisesti AstraZenecan koronavirusrokotteiden antamisen perjantaina.

Kaikki alle 70-vuotiaiden rokotukset tältä viikolta peruuntuvat Päijät-Soten alueella AstraZenecan rokotteen käytön keskeyttämisen vuoksi. Tämä koskee riskiryhmiä 1 ja 2 sekä sote-ammattilaisia. Nämä ryhmät eivät voi tällä hetkellä varata aikoja. Aikaisemmasta tiedotuksestamme poiketen, riskiryhmän 2 ajanvarausta ei avata tänään. Tälle viikolle ei valitettavasti saada korvaavaa rokotetta. Tälle viikolle oli suunniteltu yhteensä noin 4700 rokotusaikaa, joista 1200 siirtyy.  

Varattuja aikoja ei tarvitse perua. Kun THL tekee päätöksen AstraZenecan rokotteen jatkosta, annamme ajan varanneille lisäohjeita uuden ajan varaamisesta. 

Sekä sähköinen että puhelinajanvaraus ruuhkautuvat lähipäivinä, kun kaikkien vähintään 70-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa. Jokaiselle ei riitä aikoja heti, mutta jokaisen rokotusvuoro tulee ajallaan. Vähintään 70-vuotiaiden ikäryhmälle annetaan Pfizer-BioNTechin rokotetta. Aikoja lisätään ajanvarausjärjestelmään viikoittain, joten pyydämme malttia oman ajan varaamiseen. 

Toivomme iäkkäimpien ikäryhmän rokotuskattavuuden kasvavan edelleen. Ottamalla rokotuksen autat myös ehkäisemään terveydenhuollon liiallista kuormittumista. Läheinen voi avustaa ikääntynyttä tekemään sähköisen ajanvarauksen. Ajanvarauksen voi tehdä myös soittamalla omaan sote-keskukseen. 

Tietoa koronavirusrokotuksesta ja ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista.  

Koronavirusrokotukset tälle viikolle: 


 
Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 22.03.2021 14.38