Avoimen hallinnon viikko: avoimuus toteutuu muun muassa viestinnän keinoin

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

hollolaNyt

Kuva: Janita Juselius

Avoin hallinto edellyttää avointa viestintää

Suomessa vietetään Avoimen hallinnon teemaviikkoja 5. – 13.3.2018 osana kansainvälistä Open Government Partnership –ohjelmaa.

Avoimen hallinnon periaatteisiin ovat sitoutuneet kaikki julkiset toimijat. Avoimen hallinnon käynnissä olevassa kolmannessa toimintaohjelmassa painopisteinä ovat ymmärrettävyys, julkisuus ja avoin maakunta.

Ensin uutisoidaan www.hollola.fi -sivustolla 

Hollolassa avoin hallinto tarkoittaa muun muassa nopeaa, selkeää ja ennakoivaa viestintää muun muassa päätöksenteon alla olevista asioista. Uutiset viedään ensimmäisenä www.hollola.fi -sivustolle, jonka jälkeen niistä tehdään tiedote medialle. Media onkin kunnan tärkeä kumppani toteuttamaan avoimen hallinnon tavoitetta.

Monista omista ja alueen uutisista puolestaan kerromme sosiaalisen median kanavillamme Facebook Hollolan kunta ja Twitter Hollolan kunta. Maaliskuun alussa kunnalle avattiin myös oma Instagram-tili, jonne kerätään kuvia kuvankauniista kunnastamme. Some-kanavistamme Facebook on tällä hetkellä isoin 1 125 seuraajalla.

Tule mukaan HollolaNytiin – uutuutena uutisvirta

FutureDialogin kehittämä mobiiliyhteisö HollolaNyt on ollut kunnan käytössä nyt vähän yli vuoden päivät, ja sen käyttäjämäärä on nyt 1 196 käyttäjää. Kyseessä on sovellus, jossa hollolalaiset ja kunta kehittävät yhteisiä asioita. Sovelluksessa pääsee antamaan mielipiteensä muun muassa palveluistamme. Käyttöikänsä aikana HollolaNytissä on tiedotetu, infottu tai kysytty asioita 223 kertaa.

Uusimpana HollolaNytissa on nyt myös ajankohtaisten asioiden ja kuulutusten uutisvirta www.hollola.fi -sivustolta. Mobiiliyhteisön voi ladata omaan älylaitteeseensa laitteen sovelluskaupasta (GooglePlay tai AppStore) ilmaiseksi. HollolaNytissä voi jakaa tiedotteita tarkallakin alueellisella rajauksella. Sovellusta kehitetään aktiivisesti ja toivomme, että yhä useampi ottaisi HollolaNytin käyttöönsä, ja antaisi sovelluksen käyttää sijaintitietoa. Näin paikalliset kunnalliset tiedotteet saavuttavat käyttäjän nopeasti!

Palautekanavassa palautteeseen vastataan

Siinä missä HollolaNyt on vaikuttamisen ja nopean tiedonvaihdon väline, palautekanavassa voit jättää palautetta palveluista, asumisesta, ympäristöstä, kadun kunnossapidosta tai käynnissä olevissa muutoksista suoraan viranhaltijalle tai toimista vastaavalle. Palautteisiin vastataan julkisesti tai palautteen antajalle.

Lisätietoja    Pilvi Kallio-Meriläinen, tiedottaja, p. 044 7801 206.

 

https://www.instagram.com/hollolankunta/ (kunnan Instagram-tili)

https://www.facebook.com/hollolankunta/ (kunnan Facebook-tili)

https://twitter.com/HollolanKunta (kunnan Twitter-tili)

https://hollola.trimblefeedback.com/eFeedback/ (palautekanava)

Julkaistu: 08.03.2018 09.37