Ehdota luonnonmuistomerkkiä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Kategoria:
Takaisin

Seudullisen ympäristöviikon tempauksena 100-vuotiaan Suomen kunniaksi etsitään uusia luonnonmuistomerkkejä. Luonnonmuistomerkki voi olla vaikkapa erikoinen puu, puuryhmä, siirtolohkare tai muu luonnonmuodostuma. Luonnonmuodostumia voidaan suojella muun muassa niiden kauneuden, harvinaisuuden, maisemallisen merkityksen tai tieteellisen arvon vuoksi.

Lähetä ehdotuksesi Hollolan kunnan alueella sijaitsevasta luonnonmuistomerkistä Hollolan kunnan ympäristönsuojeluun kunnan nettisivujen palautepalvelun kautta tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@hollola.fi. Voit toimittaa ehdotuksesi myös kirjeellä osoitteeseen Hollolan kunnan ympäristönsuojelu, PL 66, 15871 HOLLOLA. Ilmoitukseen on hyvä laittaa mukaan ilmoittajan yhteystiedot, kohteen tiedot (esim. suuri mänty), perustelut, kohteen sijaintitiedot tai mielellään kartta, johon kohteen sijainti on merkitty sekä mahdollisuuksien mukaan myös kuva kohteesta.

Voit ehdottaa missä tahansa päin Hollolaa sijaitsevaa luonnonmuodostumaa. Rauhoittamisesta päättää se viranomainen, jonka alueella luonnonmuistomerkki sijaitsee. Yksityismaalla sijaitsevan luonnonmuistomerkin rauhoittamisesta päättää kunta maanomistajan hakemuksesta tai suostumuksella. Ne ehdotukset, joiden kohdalla se on mahdollista, pyritään rauhoittamaan virallisesti luonnonmuistomerkeiksi.

Ympäristöviikkoa vietetään 18.-24.9.2017. Toimita ympäristöviikkoon liittyvät luonnonmuistomerkkiehdotuksesi 15.9. mennessä. Julkaisemme ympäristöviikolla tiedon siitä, kuinka paljon ehdotuksia on Hollolan alueelta tullut. Ehdotuksia voi toki lähettää myös tämän jälkeen.

Julkaistu: 21.08.2017 14.47