Eläinlääkäripalvelut kesällä

Takaisin

Päijät-Hämeen ympäristöterveydenhuollon eläinlääkintähuollon kiireettömiä palveluita on kesälomakaudella saatavilla rajoitetusti. Ennaltaehkäisevää hoitoa ja toimenpiteitä voi joutua odottamaan tavanomaista pidempään. Ulkopaikkakuntalaisten lemmikkieläimille on mahdollista tarjota vain kiireellistä, ensiapuluontoista hoitoa.

Lomakaudella eläinlääkärin vastaanotoille suositellaan varaamaan aika etukäteen puhelimitse. Kaikilla Päijät-Hämeen kunnaneläinlääkärivastaanotoilla ei lomakaudella ole eläinlääkäriä paikalla jokaisena päivänä, jolloin palvelu on saatavilla naapurikunnasta. Ajanvarauksia ja tiedusteluja varten kunnaneläinlääkäreillä on puhelinaika arkiaamuisin kello 8–9. Muina aikoina kunnaneläinlääkärit ovat toimenpiteissä ja tilakäynneillä, eivätkä välttämättä pysty vastaamaan puhelimeen. Kiireellisissä asioissa puhelinajan ulkopuolella kunnaneläinlääkärin puhelinvastaajaan voi jättää yhteydenottopyynnön.

Eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella arki-iltaisin tapahtuu kello 16–8. Viikonloppujen ja arkipyhien päivystys on tarkoitettu ainoastaan kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille. Päivystyksessä eläimille annetaan pääsääntöisesti ensiapuluonteista hoitoa.

Päijät-Hämeen ympäristöterveyden kunnaneläinlääkärit tarjoavat peruseläinlääkäripalveluita alueen hyötyeläimille ja lemmikeille. Kunnaneläinlääkärien puhelinnumerot ovat muuttuneet vuoden 2023 alussa. Virka-ajan ulkopuolella toimiva eläinlääkäripäivystysnumero säilyi ennallaan. Voit tarkistaa yhteystiedot verkkosivuilta: https://www.hollola.fi/elainlaakaripaivystys ja https://www.hollola.fi/elain-laakintahuolto-ja-elainlaakarin-vastaanotto.

Lisätietoja: ympäristöterveysjohtaja Silja Mäkelä, p. 044 480 1170

Julkaistu: 09.06.2023 12.54