Elinvoimavaliokunnan kokouksessa esillä

Kategoria:
Takaisin

Elinvoimavaliokunnan kokous 17.12.2019

Parinpellon asemakaava-alueen laajennus

Parinpellon asemakaava-alueetta laajennetaan nykyisen asuinalueen viereen. Asemakaavassa on esitetty asuintontit ja niihin liittyvät lähivirkistys- ja katualueet. Asemakaavassa osoitetaan yhteensä 34 uutta erillispientalotonttia. Elinvoimavaliokunta hyväksyi Parinpellon asemakaava-alueen laajennuksen. Tämän jälkeen kaavaa käsitellään kunnanhallituksessa ja valtuustossa tammi-helmikuussa.

 

Hämeenlinnantien ja Ala-Okeroistentien asemakaavaehdotus

Asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa hallinnollinen muutos valtion ylläpitämästä tiealueesta kunnan katualueeksi, koska Lahden eteläisen kehätien käyttöönoton yhteydessä Hämeenlinnantie ja Ala-Okeroistentie siirtyvät kunnan ylläpitämiksi kaduiksi. Asemakaavaehdotuksessa yleisen tien alueet osoitetaan kaduksi. Asemakaavaehdotus tulee nähtäville tammikuussa 2020.

 

Rakennusten purkaminen, Ylöstalon museorakennusryhmä

Hollolan kunta omistaa Herralassa Hahmajärventien varrella 1800-luvulta peräisin olevan ns. Ylöstalon museorakennusryhmä. Rakennukset ovat pahasti rapistuneet korjaamattomuuden ja ilkivallan seurauksena. Elinvoimavaliokunta päätti, että alueella olevat rakennukset puretaan lukuun ottamatta latoa. Purkutyö toteutetaan keväällä 2020.

Julkaistu: 19.12.2019 11.24