Elinvoimavaliokunta aloitti vuoden kouluruualla ja kaavaseminaarilla

Kategoria: Kaavoitus
Takaisin

elinvoimavaliokuntalaisia

Noin 20 elinvoimavaliokunnan jäsentä ja varajäsentä aloitti vuoden 2018 päätöksentekourakkansa kaavoitusseminaarilla Heinsuon koululla. Seminaarissa käsiteltiin keskustellen kaavoituksesta, muun muassa maankäytön suunnittelusta ja uudistuksesta sekä eri kaavatasoista. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on keskeinen osa kaavoitusta, ja kaavaprosessit ovat monesti pitkiä ja hallinnollisesti mittavia projekteja. 

"Maankäyttö uudistuu niin, että perässä on pysymistä", viittasi kaavoitusarkkitehti Katariina Tuloisela muun muassa digitalisaation vaikutuksiin. 

Osallistujien joukossa oli uusia valtuutettuja ja valtuutettuja ensimmäistä kautta elinvoimavaliokunnassa ja toisaalta taas esimerkiksi kuudetta kauttaan luottamushenkilönä toimiva, valiokunnan puheenjohtaja Erkki Arvila.

Seminaari ja elinvoimavaliokunnan kokous pidettiin Heinsuon koululla ja se aloitettiin asianmukaisesti kouluaterialla. 

Kokousnostoja: Salpakankaan ja Nostavan kaavoitus vireille

Elinvoimavaliokunta kokouksessa 23.1. päätetään Salpakankaan ja Nostavan katuyhteyden asemakaavan asettamisesta vireille tulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Salpakankaan osalta kyse on hyvinvointiaseman ja seniorikorttelin kaavoituksen aloittamisesta. Tarkastelussa on myös vuoden 2018 elinvoiman palvelualueen käyttösuunnitelma.

Elinvoimavaliokunnan päätöksestä lokakuussa 2017 olla perustamatta Kirmolaan luonnonsuojelualuetta, on käsittelyssä oikaisuvaatimus, jossa vaaditaan päätöksen kumoamista vedoten perusteluihin, joilla päätös tehtiin. 

Lue 23.1. kokouksen esityslista täältä.

Julkaistu: 23.01.2018 15.20