Elinvoimavaliokuntaan 21.8. käsiteltäväksi kaksi tuulivoimahakemusta

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Kunnanhallitus kokoontuu 20.8., elinvoimavaliokunta 21.8. ja hyvinvointivaliokunta 22.8. Alla muutamia poimintoja esityslistalta.

Kuntaan keväällä 2018 saapuneet tuulivoimahakemukset käsitellään nyt ensi kertaa elinvoimavaliokunnassa. Hakijana molemmissa hakemuksissa on AT Energia Oy, Salpatuuli-osuuskunta.

Hakemukset kohdistuvat kahdelle eri alueelle Hollolaan. Herralan kylän pohjoispuolelle Rautakorpeen hakija esittää viittä tuulivoimamyllyä. Miekkiöön Tuohikalliojärven alueelle hakija esittää kolmea tuulivoimamyllyä.

Esitys elinvoimavaliokunnalle on aloittaa osayleiskaavoitus molempiin kohteisiin. Elinvoimajohtajan esityksessä perusteena on uusiutuvan energian ja energiaomavaraisuuden nousu valtion kansallisten linjausten mukaiseksi, mikä pakottaa varautumaan energiatuotannon muutokseen ja muun muassa tuulivoiman entistä parempaan hyödyntämiseen.

Miten tuulivoima etenee

Elinvoimavaliokunnan jälkeen tuulivoiman osayleiskaavan käynnistämistä käsitellään kunnanhallituksessa ja kaavoituksen käynnistämisestä valtuusto tekee lopullisen päätöksen. Kaavoitus on usean vuoden mittainen prosessi. Mikäli tuulivoima etenee kaavoitukseen, hankkeen toteuttamiskelpoisuus selvitetään tarkasti kaavoitusprosessissa.

Kaavoitukset etenevät useassa eri kohteessa                                      

Elinvoimavaliokunta käsittelee 21.8. Kukonkankaan, Hämeenkosken Ojastenmäki III:n, Harjunrinteen ja Parinpellon kaavoituksen etenemistä.

 

Tutustu esityslistaan tästä linkistä 

 

Kunnanhallitus kokoontuu 20.8.2018 Lue esityslista täältä.

Hyvinvointivaliokunnassa 22.8. avustus kotiseutumuseolle kattovaurion korjaamiseen

Hyvinvointivaliokunnalle esitetään, että kunta myöntäisi kotiseutumuseon päärakennuksen kattokorjaukseen 12 000 euroa. Kirkonkylällä sijaitsevan museoalueen päärakennuksen katossa on vesivuotovaurio, joka korjaamattomana voi vahingoittaa kiinteistöä ja irtainta pysyvästi. Korjaustarve on kiireellinen. Tähän saakka korjaukset on tehty talkoilla, mutta vesikaton korjaaminen vaatii erityistä osaamista, joka hankittaisiin ostopalveluna.

Lue hyvinvointivaliokunnan esityslista.

 

Julkaistu: 17.08.2018 15.19