Ensi viikolla yli 16-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat voivat varata aikoja koronarokotukseen

Takaisin

Riskiryhmän 1 ajanvaraus 16–50-vuotiaille aukeaa ensi viikon tiistaina 16. maaliskuuta. Tällöin ajanvaraus on auki riskiryhmälle 1 kokonaisuudessaan (16-69 -vuotiaat). 16–17-vuotiaille annetaan Pfizer-BioNTechin rokotetta ja heidän rokotusaikansa varataan puhelimitse sote-keskuksista. 

Tällä viikolla alueellamme annetaan noin 4 000 koronarokotusta. Tiedossa olevien toimitusmäärien mukaan 20 prosenttia väestöstä on saanut rokotuksen maaliskuun loppuun mennessä. Rokottaminen etenee samaan tahtiin muun Suomen kanssa, ja noin 10 prosenttia alueen väestöstä on jo saanut rokotteen. 80-vuotiaista ja sitä vanhemmista jo yli 60 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. 

- Odotamme, että erityisesti ikääntyneiden aktiivisuus varata aikoja jatkuisi yhtä vilkkaana kuin tähän asti, toivoo tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen. 

Yli 75-vuotiaiden ja riskiryhmään 1 kuuluvien 50 vuotta täyttäneiden koronavirusrokotukset jatkuvat. 70–74-vuotiaiden ja riskiryhmään 2 kuuluvien yli 60-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa 22. maaliskuuta. Riskiryhmien taustasairaudet voi tarkistaa täältä. Sote-ammattilaisten rokotuksia ei vielä laajenneta, mutta aikaisemmin aloitettujen ryhmien rokotuksia jatketaan edelleen. 

Rokotteita saadaan tällä hetkellä pieniä määriä, mutta kaikki rokote-erät käytetään rokotuksiin suunnitellusti heti niiden saavuttua. Huhtikuussa rokotusmäärien arvioidaan nousevan merkittävästi, kun toimitusmäärät kasvavat nykyisestä. 

Tietoa koronavirusrokotuksesta ja ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Suosittelemme sähköistä ajanvarausta, mutta ajan voi varata myös puhelimitse oman sote-keskuksen numerosta. Jos sähköisestä ajanvarauksesta ei löydy varattavia aikoja, on kaikki rokotusajat sillä hetkellä varattu. Avaamme rokotusaikoja sitä mukaa, kun saamme rokotteita, jolloin varattavia rokotusaikoja taas löytyy sähköisestä ajanvarauksesta. 

Koronavirusrokotusten arvioitu aikataulu: 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 10.03.2021 15.08