Epidemiatilanne on parantunut edelleen

Takaisin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta maanantaina pidetyssä kokouksessa. Ryhmä totesi epidemian olevan edelleen kiihtymisvaiheessa Päijät-Soten alueella. Ilmaantuvuusluku ja positiivisten vastausten osuus otetuista näytteistä ovat edelleen laskeneet maltillisesti. Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on laskenut heinäkuun puolivälin tasolle. 

Alueemme vähintään 12-vuotiaista on kertaalleen rokotettu 80 prosenttia. Alueen koko väestöstä yhden rokoteannoksen on saanut 71 prosenttia ja kaksi rokoteannosta 52 prosenttia. 

Epidemia painottuu alueellamme Lahteen, jossa on voimassa yhtymän hallituksen tekemä päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta 12.9. asti. Päätös koskee sisätiloissa järjestettäviä yli 10 henkilön ja ulkona järjestettäviä yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Näitä tilaisuuksia voi järjestää, jos osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa. Lisäksi tilaisuudessa tulee noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n terveysturvallisuusohjeistoa. 

Alueemme suositukset ja rajoitukset ovat ennallaan 12.9. asti.  

Laajan rokotuskattavuuden myötä on jatkossa mahdollista purkaa koronarajoituksia ja suosituksia. Päijät-Sote on lisännyt rokottamisaikoja viime viikkoina merkittävästi. Tällä hetkellä rokotusaikoja on selvästi enemmän kuin rokotettavia. Myös walk-in-pisteissä on mahdollista käydä hakemassa sekä ensimmäinen että toinen koronarokote. 

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 6.9. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia. 

Lisätietoja: 
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

Julkaistu: 31.08.2021 13.47