Erikoistason koulutus innosti Hollolan ruokapalveluiden osaajia

Kategoria:
Takaisin

Erityisruokavaliot ovat arkipäivää erilaisissa ruokailutilanteissa, joten niihin liittyvä osaaminen on tärkeää pitää ajan tasalla. Hollolan kunta järjesti koulutuksen erityisruokavalioista työntekijöilleen yhteistyössä Salpauksen kanssa. Tutkinnot tulevat suoritetuksi lokakuun loppuun mennessä.

Erityisruokavaliokoulutus

Koulutus toi uusinta osaamista kuntaan, jossa turvallisuutta, laatua ja monipuolisuutta pidetään tärkeinä asioina. Kunnasta koulutukseen osallistui kymmenen työntekijää ja he suorittivat erityisruokavalioon keskittyvän tutkinnonosan oppisopimuksella, kertoo henkilöstöstään ja asiasta innostunut ruoka- ja siivouspalvelualueen palvelupäällikkö Helena Simolin.

Koulutus käynnistyi hyvin. Koulutuksen osallistujat ovat innostuneet yhä enemmän koulutuksesta, mitä pidemmälle se on ehtinyt. Eri pisteissä työskentelevät ovat myös tutustuneet toisiinsa paremmin, iloitsee palvelualueen esimies Kristiina Borgenström.

Pyhäniemen päiväkodissa ja kesäisin muissa toimipisteissä työskentelevä palveluvastaava Sanna Merikajo halusi saada koulutuksessa ajantasaista tietoa ja päivittää osaamistaan. - Hienoa, että työnantaja kouluttaa ja me työntekijät saamme erikoistason koulutusta. Oli ammatti mikä tahansa ja mitä uudempaa tietoa on, niin sitä paremmin osaa tehdä ja kiinnostus lisääntyy.

Koulutukseen osallistui sekä palvelukeittiöiden henkilöstöä, että myös dieettikokin töitä tekeviä, jotka työskentelevät 0-15 -vuotiaiden hyväksi päiväkodeissa ja kouluissa.

Koulutuksen osallistujat tekivät ravitsemuskäsikirjan Hollolan kunnalle ja se tulee kaikkien työntekijöiden käyttöön.

Lue lisää Koulutuskeskus Salpauksen sivuilta.

Julkaistu: 08.10.2019 15.49