Haastattelussa nuorisovaltuuston puheenjohtaja Sanni-Maria Tiihonen

Kategoria: Nuoriso
Takaisin

Sanni-Maria Tiihonen on jo neljättä vuotta Hollolan nuorisovaltuuston jäsenenä ja on toiminut puheenjohtajana jo muutaman vuoden. Nuorisovaltuuston kausi vaihtuu vuoden vaihteessa, ja tällöin on mahdollista hakea mukaan nuorisovaltuuston toimintaan.

Sanni-Maria Tiihonen

Sanni-Maria Tiihonen on kuulunut Hollolan nuorisovaltuustoon kohta neljä vuotta. Nuorisovaltuustoon Tiihonen on aikanaan hakenut tutun suosituksesta ja halusta vaikuttaa.  Nuorisovaltuusto sopii Tiihosen mukaan aktiiviselle, reippaalle ja ihmiselle, joka on valmis antamaan vapaa-aikaansa yhteiselle toiminnalle. Tiihonen mainitsee myös, ettei nuorisovaltuustoon hakemisille kuitenkaan ole mitään tiettyjä edellytyksiä, vaan halu vaikuttaa on tärkeintä.

”Vaikuttaminen on tärkeää, koska kukaan muu ei osaa sanoa yhtä hyvin, että miten nuoret toivoisivat asioiden olevan, kuin nuoret itse”, Tiihonen toteaa. Tiihonen kertoo myös, että vaikka nuorten vaikuttamismahdollisuuksien eteen on tehty paljon töitä lähivuosina, nuorten vaikuttamismahdollisuuksia voisi ja pitäisikin edelleen parantaa myös Hollolassa. Paras asia, jota Tiihonen on päässyt nuorisovaltuuston kautta kokemaan, on ollut Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön vierailu Hollolan nuorisovaltuustossa, Tiihonen oli myös tuolloin tuore puheenjohtaja.

Vapaa-ajalla Tiihonen vaikuttaa myös Kirkkovaltuustossa, jonne hänet äänestettiin edellisissä kirkollisvaaleissa. Sen lisäksi hän vaikuttaa kunnallispolitiikassa ja kuuluu erilaisiin järjestöihin, joissa hän toimii. Tiihonen valmistui lukiosta juuri kesän alussa ja tulevan vuoden hän aikoo tehdä töitä ja ensi keväänä lukea tuleviin pääsykokeisiin.

Nuorisovaltuusto on nuorelle hyvä tilaisuus vaikuttaa. Nuorisovaltuustoon voi hakea loppusyksystä marraskuussa ja uusi kausi alkaa tammikuulta 2020. Yksi kausi kestää kaksi vuotta. Lopuksi kysyimme Tiihoselta, mitä hän sanoisi nuorelle, joka empii nuorisovaltuustoon hakemista. ”Nuorisovaltuusto on hyvä ja helppo tapa vaikuttaa kunnan asioihin” vastaa Tiihonen ja toivottaa kaikki hollolalaiset nuoret tervetulleeksi hakemaan nuorisovaltuuston tulevalle kaudelle mukaan vaikuttamaan Hollolan asioihin nuoren näkökulmasta.

kuva ja teksti: Jenna Kallio, viestinnän kesätyöläinen

Julkaistu: 24.06.2019 08.55