Hämeenkosken historian kirjoittaja valittu

Kategoria:
Takaisin

Hämeenkosken historian kirjoittajaksi on valittu FT Ilkka Teerijoki

Hämeenkosken kunta liitettiin Hollolan kuntaan 1.1.2016. Kuntaliitoksen yhteydessä keskusteltiin siitä, että Hämeenkosken kunnan historiasta ajalta ennen kuntaliitosta pitäisi tehdä historiakirja. Hollolan valtuusto varasi määrärahat historian kirjoittamisen aloittamiseen tänä vuonna, joten teos toteutuu.

Tavoitteena on, että historiakirja valmistuu vuoteen 2020, jolloin on J.K. Paasikiven juhlavuosi. Paasikivi syntyi 27.11.1870 Koski Hl:ssä.

Hämeenkosken viimeisimmän historiateoksen on kirjoittanut Juhani Aromäki: ”Sodan ja rauhan ajat, Kosken historiaa, ihmisiä, elämää”. Kirja ilmestyi v. 1983 ja se käsitteli Kosken historiaa noin sadan edellisen vuoden ajalta. Ennen tätä teosta on ilmestynyt Aura Jurvan v. 1942 ilmestynyt teos ”Kosken pitäjän vaiheita”.

Hollolan kunnassa toimii historiatoimikunta, joka ohjaa historian kirjoittamista. Toimikunnan puheenjohtajana on Hannu Heikkilä ja jäseninä Kari Kaivola, Heikki Mantere, Erkki Arvila, Ilpo Markkola, Kari Mustonen ja Vaula Kolunen. Esittelijänä toimii hallintopäällikkö Kaija Manninen ja sihteerinä tietopalvelusihteeri Meira Salila.

Ensimmäisessä kokouksessaan 16.1.2019 toimikunta valitsi historian kirjoittajaksi Ilkka Teerijoen. Hän on hämeenlinnalainen filosofian tohtori, jolla on vankka kokemus pitäjähistorioiden kirjoittamisessa. Viimeksi hän on kirjoittanut Hauhon historian. Hänen kirjoittamansa Hämeenlinna vallankumouksen vuosina 1917-1918 valittiin vuoden 2018 Vuoden Kotiseututeokseksi.

Julkaistu: 17.01.2019 16.02