Hännyssaaren luontopolku

Joka kauvan eliä, se paljon näkie" 

Hännyssaaren luontopolku Saaret


 
Hännyssaaren luontopolulla seikkailet saaristomaisemissa metsän siimeksessä ja laavulla ihaillen Vesijärven maisemia. Saari kätkee sisälleen satumaista metsää, jylhiä kalliomaisemia ja saaristotunnelmaa. Saarella kulkee luontopolku, jonka päässä kohtaat komean kalliomaiseman Vaanian niemelle. Polun alussa, saaren venelaiturin vieressä on Päijänteen Virkistysalueyhdistyksen ylläpitämä laavu, jossa voit tehdä tulet saariseikkailun jälkeen.  
 
1 km 
Retkeily 
Veneily 
Laavu 
Kauniit maisemat 
Luontopolku 
Portti luontoon 


Saapumisohjeet  

Linkki saapumisohjeisiin

Linkki Hännysaaren karttaan

Kartta

Kartta
 
Ohjeet  
Yksityisalueille meno ehdottomasti kielletty 
Pysy merkityllä reitillä 
Pidä eläimet kytkettyinä 
Kunnioita luontoa ja siellä kulkijoita 
Tulen teko vain merkityllä paikalla 
Huomio puunhuoltomaksu 
Hätätilanteessa soita 112 
Nauti luonnosta ja sen puhtaudesta 
 
Rules 
No trespassing through private properties 
Stay on marked trail 
Keep pets on leash 
Respect the nature and travellers 
Making fire only at designated campfire sites 
Take note for wood care fee 
In a case of an emergency call 112 
Enjoy your hike, the nature and its purity 
 

Hännysaaren luontopolku Laavu


Suuria selkiä, kapeita salmia, kanavia, vehreitä rantoja, kallioisia luotoja, toinen toistaan kauniimpia poukamia  
Keskisen Suomen tunnetuin suurjärvi Päijänne tarjoaa lähivesistöineen ainutlaatuisia virkistysmahdollisuuksia. Lähes 200 kilometriä vettä Lahdesta Jyväskylään, Heinolasta Jämsään, suuria selkiä, kapeita salmia, kanavia, vehreitä rantoja, kallioisia luotoja, toinen toistaan kauniimpia poukamia ja eri tavoin varusteltuja kohteita pitkin matkaa. 
Päijänteen virkistysalueyhdistys ylläpitää kaikille avoimia, ympäri vuoden käytettävissä olevia virkistysalueita koko Päijänteen alueella. Näiltä sivuilta löydät tiedot yhdistyksen alueista viitteellisine varustuskuvauksineen ja lähestymiskarttoineen. 


Linkki Hännysaaren virkistysalue


Vesijärvi 

Hännysaaren luontopolku Nuottaus


Vesijärvi sijoittuu ensimmäisen ja toisen Salpausselän väliin. Se on muodoltaan epäsäännöllinen ja jakautuu useaan salmien ja matalikkojen erottamaan altaaseen, joista suurimmat ovat Enonselkä, Kajaanselkä, Komonselkä ja Laitialanselkä. Vesijärvi laskee Etelä-Päijänteeseen Vääksynjoen kautta.   
Vesijärvi on rikas vesikasvijärvi, jossa on uhanalaisia kasvilajeja, kuten jouhivita, tummatähtiparta ja erilaisia näkinruohoja.   
Järvellä pesii toistasataa lintulajia, joista runsaslukuisimpia ovat silkkiuikku, nokikana ja naurulokki. Suomen runsain kaulushaikarapopulaatio pesii Vesijärvellä. Vesijärven rannoilla on viisi vesilintujen suojeluun perustettua luonnonsuojelu- tai Natura-aluetta.  
Vesijärvi on hyvä kalajärvi. Järveen on istutettu petokaloja kalastajien iloksi ja vähäarvoisten särkikalojen kurissa pitämiseksi. Tärkeitä saaliskaloja ovat hauki, kuha, ahven ja siika. 

 Linkki Vesijärvi

Vesijärvisäätiö 

Hännysaaren luontopolku Vesijärvisäätiö


Vesijärvisäätiö toimii Lahden kaupungin, Hollolan ja Asikkalan kuntien alueella. Tällä järvirikkaalla seudulla on yli 200 järveä, joista suurin on Vesijärvi. Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiö on suunnannäyttäjä vesienhoidossa ja vahva esimerkki yhteistyön voimasta luonnon monimuotoisuuden hyväksi toimimisessa.   
Vesijärvisäätiön perustivat vuonna 2007 Lahden kaupunki, Asikkalan ja Hollolan kunnat, Esan kirjapaino Oy, Kemppi Oy ja Lahden Teollisuusseura Oy. Säätiö yhdistää yksityisen ja julkisen rahoituksen Vesijärven sekä Lahden, Hollolan ja Asikkalan muiden järvien hyväksi.

Lähde vesille 

Hännysaaren luontopolku Saaret


Visit Lahden sivuilla löydät oman tapasi tutustua Vesijärveen, olipa se sitten veneily, suppailu, melonta tai kalastus. 

Linkki vesille Vesijärvelle