Haulikkolajien maailmancup Hollolan Hälvälässä 13.-23.8.

Kategoria:
Takaisin

Hollolan Hälvälän ampumaradalla järjestettävässä maailmancupissa kilpaillaan kahdessa haulikkolajiissa eli skeetissä ja trapissa.

Haulikkoammunta kilpailijat

Maailmancupiin osallistuu 469 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 75 maata, joista Uusi Seelanti kaukaisin. Ensimmäiset kilpailijat ovat saapuneet Hollolaan jo heinäkuun lopussa. Suomesta maailmancupiin osallistuu 20 urheiluampujaa. Kilpailussa on jaossa 8 maapaikkaa Tokioon. Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell kertoi, että Suomen tavoitteena on saada vähintään yksi urheilija jokaiseen lajiin Tokion Olympialaisiin 2020. Suomalaisista urheilijoista Lari Pesonen on jo ylittänyt olympiarajan ja on näinollen saavuttanut etulyöntiaseman maapaikkoja jaettaessa.

Toimitsijoina kisoissa työskentelee n. 100 vapaaehtoista. Satu Mäkelä-Nummela totesi, että "Hälvälässä ei radoissa tule olemaan vikaa". Niin hyvin on hänen mielestään järjestelyt tehty.

Nummelan mukaan kotikisan yhtenä etuna on, että ei tarvitse miettiä tekemättä jääneitä kotitöitä, kun tulevat kisan ohessa tehtyä. Lari Pesonen ja Matias Koivu totesivat että kilpailun aikana pää saa olla tyhjä, parempi kun ei suuria mieti. Kilpailijat siis hyvin rennolla mielellä kotikisan aattopäivinä.

Ampumaurheiluliitto on halunnut kisajärjestelyissä painottaa paikallisia palveluita ja ekologisia valintoja. Esimerkiksi maailmancupin ravintolapalveluista vastaa lahtelainen perheyritys Tolvanen Oy ja kisatuotteista hollolalainen Hämeen nimituote. Kisojen avajaisissa tarjottavat mansikat tulevat Vilppulan tilalta Asikkalasta. Kisoissa käytetään ekokiekkoja, jotka on valmistanut hyvinkääläinen ja maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu Nastakiekko.

Yleisöllä on kisapaikalle vapaa pääsy. Parkkipaikkoja löytyy ja linja-auto nro 4 vie myös lähelle kisapaikkaa.

Maailmancup on Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) päätapahtuma, sen täyttäessä tänä vuonna 100 vuotta. Tämä vuosi on myös kilpailun käytännön järjestelyistä vastaavan Lahden Ampumaseuran (LAS) 100-vuotisjuhlavuosi. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii Suomen Ampumaurheiluliiton 100-vuotisjuhlavuoden suojelijana

Lisätietoa kilpailujen nettisivuilta.

Julkaistu: 08.08.2019 15.34