Heinsuon koulun oppilaita ja opettajia etätyöhön 7.9.2020

Takaisin

Hollolan kunnan Heinsuon koulussa on todettu opetushenkilöstöön kuuluvalla jäsenellä Koronavirustartunta. Tästä johtuen olemme ryhtyneet välittömiin toimenpiteisiin oletettujen altistumisten rajaamiseksi ja hillitsemiseksi. Hyvinvointikuntayhtymän infektiolääkärin ohjeistuksen perusteella olemme siirtäneet 6 henkilökunnan jäsentä sekä n. 40 oppilasta kotikaranteeniin alustavan arvion mukaan n. kahdeksi viikoksi. Kaikki asiaosaiset on tavoitettu.

Kotikaranteeniin ohjattujen osalta koulu toteutetaan ennakkosuunnitelmien mukaisesti etäopetuksena ja kevätlukukaudella 2020 kokeiltujen toimintamallien mukaisesti niin opetuksen kuin ruokapalvelujen suhteen. Kaikkien muiden oppilaiden osalta koulutyö jatkuu normaalisti lähiopetuksena, huomioiden koronaviruksen aikaiset hygieniasuositukset.

Lisätoimenpiteenä olemme rajanneet yhteistyötä Heinsuon ja Salpakankaan koulujen osalta. Kummankaan koulun yhteiset opettajat eivät liiku toistaiseksi koulujen välillä, lukuun ottamatta ulkona tapahtuvaa liikunnanopetusta. Ne oppilaat, joilla on ollut opetusta molemmissa kouluissa (valinnaisaineet) eivät liiku koulujen välillä vaan toimivat fyysisesti ainoastaan omassa koulussaan ja heille opetus järjestetään vaihtoehtoisilla tavoilla.

Kaikkien muiden lasten ja oppilaiden osalta, niin varhaiskasvatuksessa kuin perusopetuksessakin, toiminta jatkuu normaalisti ohjeistusta ja hygieniasuosituksia noudattaen. Varaudumme mahdollisiin muutoksiin ja toimintaohjeita päivitetään tilanteen mukaisesti.

Tiedotamme mahdollisista muutoksista viipymättä aina, kun uutta tietoa on saatavilla tai sen katsotaan muuten olevan tarpeen. Tilanne Hollolassa on tällä hetkellä kaikesta huolimatta rauhallinen.

Tämä tiedote menee jakeluna kaikille varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen huoltajille sekä medialle.

Hollolan kunta

Hyvinvointijohtaja

Matti Ruotsalainen

Julkaistu: 07.09.2020 13.13