Herrala

Herrala sijaitsee eteläisessä Hollolassa ja on idyllinen kyläkokonaisuus, jossa on helppo viihtyä. Matkaa Hollolan kuntakeskukseen tulee noin 15 kilometriä.

Herralan rautatieaseman ympäristö on kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti arvokasta. Vanhat tiilitehtaat aseman tuntumassa ovat olleet yksi syy Herralan keskuksen rakentumiselle. 

Junat pysähtyvät Herralassa tänäkin päivänä ja matka Lahteen kestää vain 9 minuuttia.

Pienessä maalaiskoulussa koulutaipaleensa aloittavat saavat oppinsa 4.luokkaan asti. Vuonna 1897 perustetussa Herralan koulussa toimii myös päiväkoti. Koulua käyttävät myös yhdistykset, jotka järjestävän puuhaa kaiken ikäisille. Kylässä sijaitseva Seurojentalo on suosittu ja edullinen häiden, merkkipäivien sekä muiden juhlien pitopaikka.

Syksyllä 2018 valmistunut valokuitukaapeli takaa herralalaisille nopean tietoliikenneyhteyden.

Herralan kylän alueelta löytyy kaksi muinaismuistoaluetta, Papulan vesimylly ja Rajalan rajamerkki. 

Herralassa toimii 1.-4. luokkalaisille tarkoitettu 4-H -kerho sekä tietenkin Herralan Martat Ry. Historia tuo alueelle syvyyttä, mutta elinvoimaa löytyy edelleen esimerkiksi aktiivisen yhteisön muodossa.

Kyläläisten suusta:

Etsitkö pysäköintitilaa? Tule Herralaan. Vielä löytyy paikkoja perheen toisillekin autoille.

Herrala on maailman suurin eteläisen Hollolan kylä. Sitä halkoo mm. Lahti-Riihimäki-Helsinki -rautatie. Tosin Helsingistä ajelee Herralaan myös autolla noin tunnissa. 

Hahmajärven uimaranta on suosittu vapaa-ajan viettopaikka, etenkin kesäisin. Jääkaudella siellä on oivallista kokeilla kairan terää ja pujottaa pilkki veteen.

Lisätietoja:

Facebook.com/herralankyla

Herralan Seurojentalo kyläläisten kuvaamana.

Yhteystiedot:

Annariina Keto
työnsuunnittelija
044 780 1225