Hoida flunssa ensisijaisesti kotona, terveydenhuoltoon yhteys puhelimitse

Kategoria:
Takaisin

Terveysasemat ovat ruuhkautuneet, ja myös puhelinpalvelussamme on ruuhkaa. Hyvinvointiyhtymä muistuttaa, että terveysasemille ei saa tulla flunssaisena. Kaikki lievät flunssaoireet hoidetaan edelleen entiseen tapaan kotona, eikä niiden vuoksi ole tarvetta ottaa yhteyttä terveysasemalle.

Jos hengitystieinfektion oireet eli yskä, kurkkukipu, kuume tai hengenahdistus pahenevat niin, ettei niiden kanssa pärjää kotihoidolla, pitää terveydenhuoltoon ottaa aina ensin yhteyttä puhelimitse. Älä hakeudu oma-aloitteisesti terveysasemalle tai Akuuttiin, vaan soita Päivystysavun numeroon 116 117, josta saat hoito- ja toimintaohjeita.

Flunssaoireisen potilaan on myös peruutettava hänelle varatut kiireettömät käyntiajat.

Tällä ohjeistuksella pyritään välttämään muiden asiakkaiden ja terveydenhuollon henkilökunnan altistuminen.

Ajanvaraus vain kiireellisille


Ajanvarausaikoja ajokortti- tai muille kiireettömille todistuksille ei toistaiseksi anneta. Ohjeistus koskee myös vuosikontrolleja ja muita kiireettömiä ajanvarauksia.

Yhtymä jatkaa sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamista myös poikkeusoloissa. Terveysasemien muu kiireetön toiminta jatkuu pääosin ennallaan ja lisäämme resursseja puhelinpalveluun. Näillä toimenpiteillä pyrimme turvaamaan, että potilaat saavat tarvittavan hoidon kohtuullisessa ajassa. Lähtökohta on, että jos asiakkaalle ei ole ilmoitettu käyntiajan peruuntumisesta, varattu aika on voimassa ja toteutuu.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tarjoaa erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palveluja Päijät-Hämeessä. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

phhyky.fi

Julkaistu: 18.03.2020 17.14