Hollola-ilta vietettiin vaihtelevassa säässä

Kategoria:
Takaisin

Historian toista Hollola-iltaa vietettiin lauantaina 7.9.2019. Tapahtuma keräsi Hollolan torille n. 1000 kävijää.

Hollolan holosuu

Hollolan holosuu

Hollola-ilta keräsi jälleen Hollolan torille suuren määrän kuntalaisia nauttimaan tapahtuman ohjelmasta, ruokatarjoilusta ja yleismaailmallisen hyvästä ja rennosta tunnelmasta. Edellisenä vuonna ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma oli konseptiltaan sen verran kelpo, että tuotantotiimi ei tuntenut suurta tarvetta tapahtuman perusluonteen muuttamiseen. Teltassa oli ohjelmaa laajalla kattauksella ja päivä oli suunniteltu niin, että kuntalaisille löytyisi – ikään ja sukupuoleen katsomatta – päivän mittaan kiinnostavaa ohjelmaa. Ruokamyyjiä oltiin tänä vuonna saatu mukaan vähän enemmän, kuin ensimmäisellä kerralla. Tätä varmasti selittää osaltaan se, että sana oli yrityksissä ja yhteisöissä kiirinyt, että ensimmäisenä vuonna myynti oli hyvää ja väkeä oli paikalla lähes ruuhkaksi asti.

Tapahtuman avasi aikaisemman vuoden tapaan 7-vuotias Isabella Kalliokoski lauluesityksillä ja tämän jälkeen samaa ikäluokkaa edustava Taikuri Taavi vakuutti yleisön huimilla tempuillaan. Kunnan senioriväen ykköstanssittajaksi noussut Jan Dobrowolksi kera Liljankukkaorkesterin, sekä vierailevana solistina Minja Vuorentausta laulatti yleisöä. Tänä vuonna uutena elementtinä tapahtumassa oli ns. ”lasten lava”, jossa esiintyikin iltapäivällä Potkulautaritari Tuomo Karppinen ja Taikuri Niko. Edellisenä vuonna lapsille suunnattu ohjelma ei oikein vetänyt yleisöä telttalavan edustalle ja näinpä päätimme, että siirretään lapsille suunnatut ohjelmanumerot ulos teltasta ja vielä Sipipellen sirkuskaravaanin läheisyyteen. Tämä näkyikin yleisömäärissä, kun Potkulautaritarin keikalla oli kymmenittäin perheen pienimpiä tanssimassa ja laulamassa.

Iltaohjelma teltassa olikin sitten hyvin esitystaidepainotteista. Tarjolla oli ”improvisoitua” teatteritaidetta kunnan henkilöstöltä, pelaajaesittelyjä, musiikkia ja stand upia. Edellisen vuoden tapaan suurta kiinnostusta herätti vuoden Hollolan Holosuun valinta. Valitsijaraadissa toimi aikaisemman vuoden tapaan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja Hollolan sanomien päätoimittaja Ville Hakala. Raatilaiset myönsivät tänä vuonna palkinnon hollolalaislähtöiselle näyttelijälle Lari Halmeelle.

Vaikka tapahtuma-alue ensimmäisten tuntien jälkeen hetkellisesti hiljeni sadekuurojen vuoksi, niin illan hämärtyessä myös taivas selkeni ja tapahtuman viimeiset tunnit saatiin nauttia lavakomiikasta ja Marko Haavisto & Poutahaukat yhtyeen soitannosta kuulassa syyssäässä. Tapahtuman kokonaiskävijämäärä huiteli järjestyksenvalvojien arvion mukaan n. 1000 kävijän paikkeilla, joka on hieman vähemmän, kuin aikaisempana vuonna. Tätä osaltaan selittää kolea ja sateinen sää, mutta suurimman osan ajasta torilla oli hyvin väkeä ja paikan päällä saatu ja kautta rantain kuultu palaute oli erittäin positiivista. Eiköhän Hollola-illan merkeissä nähdä torilla myös ensi vuonna.


Lisätiedot:

tapahtumatuottaja
Lassi Puodinketo 040 557 4402 / lassi.puodinketo@hollola.fi

Julkaistu: 10.09.2019 10.33