Hollola on logistinen keidas,

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin


mitä vahvistaa rakentuva Lahden eteläinen kehätie     

Ladec-ilta

Kehitysyhtiö Ladec ja Hollolan kunta pitivät yrittäjille ja kuntapäättäjille tilaisuuden elinvoiman potentiaalista 4.4.2019 Hollolan kunnanvirastolla. Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen korosti aloituspuheessaan strategista tavoitetta kirkastaa kumppanuutta yrittäjien kanssa. Tilaisuudessa esiteltiin laajasti Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n laajaa palveluvalikkoa, joka on ilmaiseksi yritysten käytettävistä.

”Olemme panostaneet uusiin yritysalueisiin ja panostamassa tonttimarkkinointiin. Meillä kehätie on suuri odotus tulevaisuuteen. Tästä me puhumme tänään: miten saamme kymmenen miljoonan investoinnit aidosti yrittäjien käyttöön tuottamaan työpaikkoja ja elinvoimaa.”

Tutkittua tietoa: Hollolaan voisi sijoittua

Hollolan kunnan elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander esitteli otteita sekä syksyllä 2018 Innolinkin toteuttamasta potentiaalisuustutkimuksesta sekä juuri valmistuneesta Taloustutkimus Oy:n yritysystävällisyystutkimuksesta. Ensiksi mainittu potentiaalisuustutkimus osoittaa, että Hollola tunnetaan yrityspäättäjien keskuudessa hyvin ja lähes neljäsosa vastanneista 300 yrityksestä voisi mahdollisesti harkita sijoittumista Hollolaan.

Aluetta pidetään logistisesti erinomaisena vaihtoehtona sijainnin ja helpon saavutettavuuden perusteella. ”Hollola on logistinen keidas, joka pitää tehdä paremmin näkyväksi – meidän kaikkien tulee markkinoida kehätietä”, muistutti Vilander.

Hyviin tuloksiin ei jäädä makaamaan

Taloustutkimuksen tuloksissa yritysystävällisyyden kokonaistyytyväisyyden keskiarvo oli 7,47 (100 yritystä). Parhaat arvosanat saivat asioinnin sujuvuus, yritystonttitarjonta sekä asenne yrittäjyyttä ja yritystoimintaa kohtaan – markkinointiyhteistyö arvostettiin korkealle!

”Ei saa jäädä pumpuliin makaamaan, vaan tuloksista pitää etsiä kehittämistarpeet. Mitä voimme tai on mahdollista tehdä paremmin”, tähdensi Vilander vaikka huomautti myös, että tulosten valossa noin neljänneksellä vastanneista ei ollut kiinnostusta yhteistyöhön juuri nyt. 26 prosenttia vastanneista oli käyttänyt Ladecin palveluita. Nopeuden arvosanakeskiarvo oli 8,35 ja palveluasenteesta 8,5.

Eniten tarvitaan neuvoa rahoituspolkuun

Ladecin toimitusjohtaja Jukka Rantanen puolestaan toi esiin, että pienet yritykset — joita Hollolassa on paljon — ovat hyviä kasvamaan omalla alueellaan, kun taas isot kasvavat kohdealueillaan, usein kansainvälisesti.

Ladecin päätehtävät ovat neuvonta- ja kehittämispalvelut yrityksille ja yrittäjiksi aikoville, sekä yritysympäristön kehittäminen. Hollolan yritysyhteyshenkilö Johanna Veikkolainen kertoi monipuolisesta palvelusta, ja myös että yrityspäivystyksissä eri puolella kuntaa on käyty kivasti poikkeamassa ja tutustumassa. Rahoitus on se, mihin yrittäjät eniten tukea ja tietoa tarvitsevat. Ylipäänsä kannustaminen yrittäjyyteen ihan eri tasolla kuin 30 vuotta sitten.

Yrityksen kehittymis- ja kehittämisprosessista kertoi Kalliolassa toimivasta Helmi Seniorikodista yrittäjä Tanja Laine, jonka esitys sai yleisöltä spontaanit suosionosoitukset.

Meriklusteri työllistää yrittäjiä monipuolisesti

Meriklusteritoimintaa esitteli Ladecista asiaan perin pohjin vihkiytynyt liiketoimintakehittäjä Ville Uimonen.  Esitys sisälsi painavaa asiaa meriteollisuudesta, ja alueemme yrittäjille, pienemmillekin, klusteritoiminnan kautta avautuvasta mahdollisuudesta päästä osallistumaan näihin valtaviin rakennushankkeisiin. Rakentamiseen tarvitaan laajan skaalan tarjontaa, kun alihankintaa on sisustuksesta metallialaan ja kaikkea siltä väliltä.  Meriklusterin tapahtumia kannattaa seurata Ladecin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Illan päätteeksi viritetiin vielä keskustelua alueen oppilaitosyhteistyön mahdollisuuksista: tehostamisesta erityisesti nyt kun Lahden seudulla on oma yliopisto.

Elinkeinoasioiden tiedotusta ja tapahtumia voi seurata:

https://www.facebook.com/hollolaelinkeinoasiaa/

https://www.instagram.com/hollolaelinkeinoasiaa/

Julkaistu: 08.04.2019 18.54