Hollola panostaa vesiensuojeluun

Takaisin

Hollola tekee merkittäviä vesiensuojelullisia lisäpanostuksia Porvoonjoen valuma-alueella. Kunta liittyy alueen vesiensuojeluyhdistyksen jäseneksi. Panostukset kohdistuvat sekä asiantuntijatyöhön että konkreettisiin toimiin. Vastaavalla tavalla Hollola toteuttaa vesiensuojelua muilla vesistöalueillaan.

Porvoonjoen valuma-aluetta Hollolassa. Lähde: https://www.jarviwiki.fi/wiki/Porvoonjoki_(18)

Vesistöt ovat yhteisiä 

Porvoonjoen vesistö kuulostaa hollolalaisesta näkökulmasta kaukaiselta, mutta todellisuus on toinen. Kolmasosasta Hollolaa virtaa vedet Porvoonjokeen päin. Esimerkiksi Työtjärvi, Kukonkoivu, Hahmajärvi ja Hedelmätarha sijaitsevat Porvoonjoen valuma-alueella. Valuma-alueella sijaitsevat eteläinen kehätie, suunniteltu kierrätyspuisto ja logistiikka-alueet, kuten Hopeakallio ja Paassilta. Lähes kaikki Hollolan puhdistetut jätevedet johdetaan Porvoonjokeen.

Hollolassa elää ja lisääntyy Porvoonjoen ainoa alkuperäinen taimenkanta. Latva- ja virtavesien virkistyskäyttöarvo on merkittävä. Alueella tehdään esimerkiksi virtavesikunnostuksia, opiskelijoiden koulutusta ja mäti-istutuksia. Melontareittejäkin kartoitetaan. Kuntakeskuksen alueen tunnistettuja hoitotarpeita ovat esimerkiksi Hedelmätarhan virkistyslammen kunnostus ja vieraskasvien, lähinnä jättipalsamin, poisto. 

Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistyksen jäsenyys toteuttaa Hollolan vesistövisio 2020 – 2025 ohjelmaa ja on merkittävä Hollolan ympäristövuoden 2021 teko.

Lisätietoja:

https://www.vesi-ilma.fi/

https://hollola.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Elinvoimavaliokunta/Kokous_2482021/ItaUudenmaan_ja_Porvoonjoen_vesienja_ilm(11242)

 

Toiminnanjohtaja Juha Niemi, Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys, p. 050 571 0335, juha.niemi @ vesi-ilma.fi

Ympäristösihteeri Kirsi Järvinen, Hollolan kunta, kirsi.m.jarvinen @ hollola.fi

Julkaistu: 27.08.2021 10.43