Hollola tarjoaa torialuetta Siivouspäivään 25.5.

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Lauantaina 25.5.2019 vietetään Siivouspäivää. Tuhannet suomalaiset ympäri maata tulevat ulos kaduille ja pistävät pystyyn oman vanhan tavaran myyntipisteensä.

Siivouspäivä

Pistä koju pystyyn torialueelle klo 11-15

Hollolan kunta lähtee mukaan kansainväliseen Siivouspäivään mahdollistajana. Siivouspäivän ideana on, että kuka tahansa voi laittaa (lähes) minne tahansa kirpputorikojun pystyyn ja alkaa myydä itselleen tarpeetonta tavaraa. 

Hollolan kunta haluaa helpottaa hollolalaisille Siivouspäivän viettäjien myyntipaikkatuskaa tarjoamalla torialueen myyjien käyttöön kokonaisuutena. Eikä siinä vielä kaikki! Tarjolla myös menomusaa ja mahdollisesti muuta ohjelmaa myynnin ohella.

Itse Siivouspäivä on koko lauantai, mutta torilla keskitetysti myyntimahdollisuus klo 11.00 - 15.00. Myyjät voivat tiedustella tapahtumasta etukäteen Annariina Kedolta, Tero Äijälältä tai Lassi Puodinkedolta, etunimi.sukunimi@hollola.fi

Jos innostuit ajatuksesta osallistua Siivouspäivän viettoon Hollolan torilla, niin toimi seuraavalla tavalla:

- Ilmoita oma myyntipaikkasi Siivouspäivän sivuilla

https://siivouspaiva.com/fi/cleaningday

- Muista merkata osoitteeksi Hollolan tori
- Valmistaudu tapahtumaan
- Saavu hyvissä ajoin ennen klo 11.00 torille tuotteinesi.
- Jos joudut kulkemaan autolla, niin huomioi, että torilla ei ole pysäköintimahdollisuutta.

Tapahtuman taustaa

Siivouspäivä sai alkunsa vuoden 2012 keväällä, jolloin spontaani Facebook-keskustelu kotien liiallisesta tavaramäärästä ja kierrättämisen työläydestä muuttui kansanliikkeeksi ja sen pohjalta koko Suomen kattavaksi kirpputoritapahtumaksi.

“Idea on että Siivouspäivinä kuka tahansa voi mennä myymään vanhoja tavaroitaan minne tahansa kaupungin tai kylän yhteiseen ulkotilaan - jalkakäytävälle, kadunkulmaan, aukiolle tai puistoon. Näin omat vanhat tavarat voivat löytää uuden kodin ketterästi vaikka naapurista. Samalla ihmiset kokoontuvat yhdessä ulos - mikä taas on muuten vain kivaa ja naapurustojen elämänlaatua parantavaa”, sanoo Pauliina Seppälä tapahtumaa mahdollistavasta Yhteismaa ry:stä.

Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen myyjä vastaa omasta kirppistapahtumastaan, sen markkinoinnista, onnistumisesta, turvallisuudesta ja siisteydestä itse.

Tapahtuman tukena toimii kuitenkin nettisivu www.siivouspaiva.com. Sivulla on kartta, jolle myyjät voivat merkitä missä, milloin ja mitä tavaroita aikovat myydä ja sillä tavalla houkutella ostajia paikalle. Sivulta löytyy myös markkinointimateriaaleja myyjien omaan käyttöön.

 

 Julkaistu ensi kerran: 07.05.2019 10:48

Julkaistu: 21.05.2019 13.02