Hollolan 32. Kotoseutukirjaa on kerätty kirjoituksia vuolen 1918 tapahtumist

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

17 kirjoittajaa käsittelee kotiseudun asioita "lailast laitaan" sukutarinoista sisällissodan veritekohin.

julkistamistilaisuus

Hollolan kotiseutuyhdistys julkisti 32. kotiseutukirjan Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla perjantaina 30.11. Tunnelmallinen tupa pullisteli väkeä, kuvassa keskellä Heikki Mantere.

Kotiseutuneuvos, valtuutettu ja Hollolan murteen puhuja Heikki Mantere luotsasi tilaisuutta esittelemällä Hollolan murteella tämän vuoden kirjan sisällöt. Juttuja ja kertomuksia on niin Siikaniemestä Vesijärven rannalta, Soramäen pojista 1940-luvulta, sanoittaja Saukin sukujuurista ja Hakosillan kylästä Niemen suvusta kuin useita kirjoituksia sisällissodan ajoista Herralasta ja Okeroisista.

Heikki Mantere kiittelee, että kotiseutukirjaan on myös saatu joka vuosi kirjoituksia Hämeenkoskelta kuntaliitoksen jälkeen. Sellaisthan soon tälläsen kans, on kirjan nimi.

Kylät kartalla

212-sivuisen kirjan uutuutena on kartta, johon on kirjattu Hollolan ja Hämeenkosken kyliä ja asutuskeskuksia. Mutta koska kylien rajat saattavat mennä kilometreittäin toistensa päälle, niin rajoja ei vedetä, Mantere huomauttaa.

Hollolan kotiseutukirjaa voi ostaa 15 euron kappalehintaan joulunalusaikaan Prisma kauppakeskuksesta ja muun muassa Asiointipiste Piipahluksesta Hollolan kunnanvirastolta, josta voi kysyä myös menneiden vuosien kirjoja. Kirjasta on otettu 700 kappaleen painos, ja ensimmäiset 55 kappaletta myytiin julkistamistilaisuudessa.

http://www.hollolankotiseutuyhdistys.fi/

Julkaistu: 03.12.2018 10.20