Hollolan kunnan koronasuositukset 16.5. saakka

Takaisin

Päijät-Hämeen koronatilanne on jonkin verran parantunut viime viikkoina, mutta epidemia on edelleen leviämisvaiheessa ja Päijät-Hämeen tartuntaluvut valtakunnallisesti katsottuna korkealla tasolla.

Turvaetäisyyksien ja hygieniasuositusten noudattamista sekä lähikontaktien välttämistä suositellaan edelleen. Alueen kuntien ohjeistus on yhtenevä 16.5.2021 saakka.

Tilanne Hollolassa

Perusopetus jatkaa lähiopetuksessa kouluilla. Kaikilla 6.-9. -luokkien oppilailla ja koulujen henkilöstöllä on kasvomaskisuositus. Kunta jakaa kasvomaskit.

Aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on edelleen keskeytetty. Ulkoilmassa tapahtuvaa aikuisten ryhmäharrastustoimintaa voi jatkaa enintään 6 hengen ryhmissä, kun turvaväleistä huolehditaan. Alle 20-vuotiaiden ulkona tapahtuva ryhmäharrastustoiminta voi jatkua enintään 10 hengen pienryhmissä. Turvallisuusohjeita ja etäisyyksiä tulee noudattaa.

Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta jatkuu ilman rajoituksia. Lasten ja nuorten ryhmätoiminnassa on noudatettava ryhmäharrastusten koronaturvallisuuteen liittyviä suosituksia.

Hollolan uimahalli on auki kaikille käyttäjille. Uimahallin asiakasmäärää rajataan pitämällä vain joka neljäs pukukaappi käytössä. Koululaisten uintivuorojen aikaan uimahalliin ei oteta muita asiakkaita. Uimahallin kahvio on auki.

Uimahallin ja Hämeenkosken kuntosalit ovat auki. Kuntosaliin otetaan enintään 8 henkilöä kerrallaan. Hämeenkosken kuntosaliin pääsee kuukausikortilla.

Kirjastopisteet ovat avoinna normaalisti. Kirjastossa suositellaan asioimaan nopeasti ja viipymään korkeintaan 15 minuuttia kerrallaan. Pääkirjaston kahvio palvelee take away -periaatteella.

Kaikki ajankohtaiset kunnan palveluihin liittyvät koronasuositukset ovat luettavissa osoitteessa
hollola.fi/kunnan-palvelut-koronatilanteessa.

Koronarokotukset

Hyvinvointiyhtymän alueella koronarokotukset ovat käynnissä. Alueen vähintään 16-vuotiaista on nyt rokotettu 35 prosenttia. Tietoa koronavirusrokotuksista ja linkit ajanvaraukseen ovat Päijät-Soten sivulla osoitteessa
paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/.

Ravintolatoiminta

Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, on käytössä vain kolmasosa asiakaspaikoista. Alkoholia saa anniskella klo 7–17, ja sallittu aukioloaika on kello 5–18. Muissa ravintoloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Anniskelu on sallittu kello 7–17 ja sallittu aukioloaika ravintola-asiakkaille on kello 5–19. 

Koronayhteistyöryhmä arvioi alueemme koronatilannetta sekä suositusten ja rajoitusten tarvetta seuraavan kerran maanantaina 3.5.  

Lisätietoja

Päivi Rahkonen
kunnanjohtaja
paivi.rahkonen(a)hollola.fi
p. 044 780 1400


Julkaistu: 29.04.2021 13.14