Hollolan kunnan tilannetiedote: Oppilaat palaavat kouluihin 14.5.

Kategoria:
Takaisin

Hallitus on päättänyt purkaa koronapandemian aiheuttamat varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta. Epidemiologisen arvion perusteella valmiuslain varhaiskasvatusta ja perusopetusta koskevan soveltamisasetuksen jatkamiselle ei ole enää perusteita. Takaisin lähiopetukseen siirrytään torstaina 14. toukokuuta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat laatineet ohjeet järjestelyihin, joita noudattaen varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen voidaan palata. Näihin sisältyy mm.

1.    Kouluun tai varhaiskasvatukseen ei saa tulla sairaana

2.    Riskiryhmään kuuluvien osalta lääkäri tekee arvion palaamisesta kouluun

3.    Fyysisiä kontakteja pyritään vähentämään ja käsihygieniasta pidetään huolta

Yksityiskohtaisempaa ohjeistusta ja luovia järjestelyjä kuten ruokailun järjestämistä osittain myös ulkotiloissa, ryhdytään suunnittelemaan välittömästi.

Varhaiskasvatuksen toiminnan oletetaan laajenevan ja tarpeen kasvavan 14.5 alkaen. Jos huoltaja haluaa edelleen pitää lapsen kotona, ei päivähoitomaksuja edelleenkään peritä ja päivähoitopaikka säilyy. Vanhempien tulisi ilmoittaa jatkosuunnitelmistaan viimeistään 6.5.2020 omaan hoitopaikkaan.

Annetuista linjauksista johtuen Hollolan kunta tulee perumaan henkilöstön lomautuksia osin tai kokonaan. Tarkempi arvio asiasta tehdään ensi viikolla. 

Hallitus käsittelee muita rajoitustoimenpiteitä 3.5. Näistä ja yllä kerrotuista koulujen avautumiseen liittyvistä asioista tiedotetaan tarkemmin 4.5 alkavalla viikolla.

Vapun vietto

Vappua juhlitaan yli 10 hengen kokousrajoitusten vallitessa, mikä on tarkoittanut erilaisten yleisötilaisuuksien perumista ja ryhmäkokoontumiskieltoa. Digi-vappuohjelmaa tarjotaan mm. www.virtuaalivappu.fi -osoitteessa.

 

Hyvää ja vastuullista vappua!

Päivi Rahkonen
Kunnanjohtaja

Julkaistu: 04.05.2020 09.50