Hollolan kunnan työllisyystiedot - työttömyysaste 8,1 %

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin


Päijät-Hämeen maakunnassa oli syyskuun lopussa 10 737 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 344 (-11,1%) henkilöä vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Työttömien määrä vähenee edelleen myös Päijät-Hämeessä, mutta hitaammin kuin hitaammin kuin Kanta-Hämeessä.

 

työllisyyspalvelut

Hollolan työllisyystiedot syyskuu 2018
 

Yleistilanne

Hollolassa työttömien kokonaismäärä on laskenut 98 henkilöllä viime vuodesta, kokonaismäärän ollen nyt syyskuussa 898 työtöntä työnhakijaa. Työttömyysaste 8,1% on edelleen maakunnan matalin nyt syyskuussa.

Melko suuri määrä pitkään työttöminä olleita

Päijät-Hämeen ja Hollolankin haasteena on suhteellisesti melko suuri pitkään työttömänä olleiden määrä, joiden työllistyminen on haasteellista ja hidasta. Tätä vahvistaa myös yli vuoden työttömänä olleiden henkilöiden jatkuva väheneminen, ollen nyt elokuussa 337, jossa merkittävin väheneminen näyttäisi tapahtuvan työttömyyden ajanjaksolla 1-2,5 vuotta. Yli 2,5 vuotta työttömänä (yli 300 päivää työmarkkinatuella) olleiden määrän jäädessä edelleen korkeaksi ollen 276 henkilöä, 81,9% yli vuoden työttömänä olevista.

Toimet kohdistettava pitkäaikaistyöttömien työllisyyden edistämiseen

Jos verrataan yli vuoden työttömänä olleiden henkilöiden suhdelukua työttömien kokonaismäärään kunnassa, on yli vuoden työttömänä olleiden määrä Kanta-Hämeen puolella Janakkalassa 30,2%, kun meillä Päijät-Hämeessä Hollolassa 37,5%. Vertailun vuoksi todettakoon, että esimerkiksi Orimattilassa vastaava luku on 43,5%. Näin ollen, kun kunnissa halutaan selkeää muutosta työttömien määrään, on aktiiviset toimenpiteet kohdistettava juuri pitkään olleiden työllisyyden edistämiseksi.

Nuorten työttömyyteen tartuttu tiiviimmällä yhteistyöllä

Nuorten työttömyyteen Hollolassa on tartuttu entistä tiiviimmällä eri toimijoiden yhteistyöllä, jotta huolestuttava kasvukehitys edelliseen vuoteen verrattuna saadaan taitettu laskevaan suuntaan, nuorisotyöttömyyden ollen nyt 13,8%, joka on 22 nuorta työtöntä enemmän kuin viime vuonna syyskuussa.

 Kun työtön on nostanut työmarkkinatukea yli 200 päivää, saavat kunnat näistä henkilöistä tiedon Kelan laskun liitteenä. Hollola työllisyyspalvelujen yksikkö kutsuu uudet asiakkaat haastatteluun ja tarjoaakin näille henkilöille aktiivisesti TE-toimiston ja muiden yhteistyökumppaneiden palveluja

 Lue lisää työllisyysvastaava Anne Tapailan tiedotteesta, klikkaa tästä.

Julkaistu: 24.10.2018 13.45