Hollolan kunnan verkkosivujen uudistustyö käynnistyy

Takaisin

Verkkosivut toteuttaa helsinkiläinen digitaalinen suunnittelutoimisto Red & Blue.

- Uudistustyö käynnistyy huhtikuussa, ja uudet verkkosivut otetaan käyttöön syksyllä 2023, kertoo Hollolan kunnan hallinto- ja talousjohtaja Turkka Rantanen.

Kokonaan uudet verkkosivut tulevat olemaan nykyistä selkeämmät ja käyttäjälähtöiset. Niitä on kätevä käyttää kannettavalla älylaitteella, kuten puhelimella, kun sivun sisältö mukautuu näppärästi kapealle näytölle. Uusilta verkkosivuilta tieto löytyy entistä helpommin. Sivujen ilme toteuttaa nykyisiä verkkosivuja paremmin myös Hollolan brändi-ilmettä. 

Sivut palvelevat jatkossakin monenlaisia käyttäjiä, kuntalaisten ja päättäjien lisäksi esimerkiksi yrittäjiä ja Hollolaan muuttoa harkitsevia asukkaita. Uudistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota myös tietoturvaan sekä saavutettavuuteen EU-direktiivin mukaisesti.

- Tavoitteenamme on, että myös meille tärkeät energiatehokkuusnäkökohdat otetaan huomioon uusien verkkosivujen teknisissä ratkaisuissa, Rantanen toteaa. 

Ympäristönäkökulma otetaan huomioon

- Red & Blue:lla lähdetään innokkaasti uusimaan Hollolan sivustoa. Tiimissä on mukana syntyperältään Lahden ja Hollolan alueen asiantuntijoita, joka tekee projektista meille erityisen mieluisan, kertoo Petteri Laamo, Red & Blue:n Design Director.

- Suunnittelemme verkkopalvelut aina ihmislähtöisesti ja saavutettavasti, erilaiset kohderyhmät huomioiden. Green coding on verkkopalveluiden toteutuksessa nouseva trendi, ja olemme mukana Tieken Green ICT-hankkeessa kartuttamassa osaamistamme myös tällä saralla.
Hollolan sivustouudistuksessa ympäristönäkökulma otetaan huomioon palvelun teknisessä toteutuksessa. Samoilla toimilla parannetaan myös sivuston suorituskykyä, Laamo kertoo.

Red & Blue valittiin toimittajaksi avoimella tarjousmenettelyllä. Hollolan kunnan nykyiset verkkosivut on otettu käyttöön vuonna 2015, ja ne ovat tulleet teknisen käyttöikänsä päähän.

Julkaistu: 28.03.2023 14.30