Hollolan kunta avaa kilpailutuksen brändistä

Kategoria: Muut uutiset
Takaisin

Nyt aletaan markkinoida Hollolaa!

muki

Hollolaa on kuvattu muun muassa mukeihin (Taina Niemi) ja postikorttiin (Asta Pulkkinen).

Hollolan kunta avaa kilpailutuksen brändin kirkastamisesta ja kunnan visuaalisen ilmeen uudistamisesta. Mistä siinä on kysymys?

Brändillä tarkoitetaan ajan saatossa syntynyttä tai markkinoinnin keinoin rakennettua laajaa positiivista tunnettuutta. Mistä Hollola tunnetaan, mistä haluamme sen olevan tunnettu?

Utelias vai unelias

Brändikäsikirjassa rakennetaan Hollolan kunnalle persoona. Käydään läpi ajatusta siitä, millaista kieltä Hollola käyttää ja millaisella äänensävyllä se kuntalaisiaan ja yrittäjiään puhuttelee.

Brändin yhteydessä paneudutaan siihen, millainen Hollola on tekijänä ja toimijana. Onko se kokeileva, energinen ja utelias vaiko konservatiivinen, hitaasti liikahtava ja unelias? Asukkaat ovat tervetulleita rakentamaan kotikuntansa positiivista näkyvyyttä. Osallistaminen on yksi tarjouksista arvioitava kriteeri.

Visuaalisuudesta sen tunnistaa

Visuaalinen ilme on tunnistettavuuden peruselementti. Se koostuu esim. väreistä, muodoista, kirjainten tyylistä ja kuvituksen käytöstä. Visuaalinen ilme sisältää myös logon, graafisen tunnistettavan elementin, joka toistuu kaikessa kunnan viestinnässä. Visuaalisella ilmeellä luodaan kunnan toiminnalle ja viestinnälle yhtenäisyyttä. Visuaalisen muistin kautta meidän on mahdollista nopeasti tunnistaa, mistä lähteestä viesti on tulossa.

Uudistettavan visuaalisen ilmeen tavoitteena on tehdä kunnan persoona eläväksi, pukea se vaatteisiin.

Tarjouskilpailu avataan perjantaina 10.5.2019 ja se on avoinna toukokuun loppuun saakka. Valitun toimittajan kanssa on tavoitteena solmia sopimus elokuussa. Syksyn aikana brändiä ja visuaalista ilmettä rakennetaan ja tavoitteena on julkaista ne viimeistään joulukuussa.

Lisätietoja:

Pilvi Kallio-Meriläinen, tiedottaja, etunimi.sukunimi@hollola.fi, 044 7801 206

Tuula Nurminen, erityisasiantuntija, etunimi.sukunimi@hollola.fi, 044 7801 183

 

Julkaistu: 10.05.2019 11.05