Hollolan kunta mukana 24.–25.11. HÄME21-valmiusharjoituksessa

Takaisin

Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen järjestämän Kanta- ja Päijät-Hämeen alueiden organisaatioille suunnatun valmiusharjoituksen teemana on ”suojaväistöstä väestönsuojeluun”. Harjoituksen tavoitteena on varmistaa, että alueiden väestönsuojelu- ja evakuointisuunnitelmat ovat ajantasaiset ja palvelevat käytännön tarpeita. Koronatilanteen vuoksi harjoitus toteutetaan kokonaan verkossa.

Kaksipäiväiseen harjoitukseen osallistuu Hollolan kunnan johtoryhmä, kunkin palvelualueen avainhenkilöitä sekä viestintä. HÄME21-valmiusharjoituksessa harjoitellaan kuvitteellisten häiriötilanteiden aikana kunnan valmiussuunnitelmien mukaista toimintaa, kuten johtamista, yhteistyötä ja viestintää. Harjoitustehtävissä on mukana hybridivaikuttamiseen ja väestön suojaamiseen liittyviä skenaarioita. Harjoituksen aikana tehdyt havainnot ja lisääntynyt tieto auttaa meitä toimimaan laajoissa häiriötilanteissa sekä toipumaan tehokkaammin häiriötilanteiden vaikutuksista.

Voit seurata Hollolan kunnan sekä muiden harjoitukseen osallistuvien organisaatioiden päivityksiä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #HÄME21.

Julkaistu: 22.11.2021 15.11