Hollolan kunta selvittää vaihtoehtoja kunnanviraston korjaukselle ja ratkaisuja sisäilmaongelmille

Kategoria:
Takaisin

Hollolan kunnanvirastolla on viime vuosina tehty korjauksia sisäilman parantamiseksi.  Kunnan sisäilmatyöryhmä on arvioinut tilannetta ja pyrkinyt omalta osaltaan löytämään ratkaisuja havaittuihin ongelmiin.  Sisäilmaongelmia on korjattu mm. ulkoseinien tiivistyksillä, ikkunoiden vaihdolla, lattiamateriaalien vaihdolla ja ilmanvaihdon nuohouksella ja säädöllä.

Kunnanvirastolla on kuluvan vuoden aikana saatu 15 ilmoitusta sisäilmaongelmista. Viimeisen kolmen kuukauden aikana ilmoituksia on tullut 4 kappaletta. Joidenkin työntekijöiden kohdalla tehdyt korjaustoimenpiteet ovat auttaneet, mutta osalla henkilöstöstä oireet ovat jatkuneet korjausten jälkeen. Toimitilapalvelut selvittää kaikki sisäilmaongelmista tehdyt ilmoitukset ja etsii niihin yksilöllisen ratkaisun jokaisen oireilevan työntekijän, työterveyshuollon ja sisäilmatyöryhmän kanssa.

Hollolan kunta tutkii vaihtoehtoja kunnanvirastolle. Ensi vaiheessa selvitetään tehtyjen kuntotutkimusten pohjalta kunnanviraston kunto ja korjausmahdollisuudet sekä siihen liittyviä riskejä. Samaan aikaan tehdään rakennushistoriallinen selvitys. Nämä selvitykset valmistuvat syyskuun aikana. Tämän jälkeen tehdään vertailu, jossa kartoitetaan eri vaihtoehdot kunnanviraston toimintojen sijoittumiselle. Jatkotoimenpiteistä päätetään selvitysten jälkeen vuoden 2017 lopulla.

 

Lisätietoja asiasta saa allekirjoittaneelta.

Tuomo Vesikko                                                       

tilakeskuspäällikkö                                                                             

tuomo.vesikko@hollola.fi                                  

p. 044-780 1440

Julkaistu: 23.08.2017 14.30