Hollolan Messilä on valittu Horta2020 -tapahtumapaikaksi!

Takaisin

Maailma kokoontuu hortoilemaan Hollolaan 22.-23.5.2020

Villivihannekset ovat superruokaa, jonka ympärille on kasvanut hyvinvointiin ja ruokaan liittyvä maailmanlaajuinen trendi. Hortoilu-sanan juuri juontuu kreikan horta-sanasta, joka tarkoittaa villiä, kasviperäistä syötävää.

Mukana paljon innokkaita hakijoita

Kansainvälinen Horta2020-tapahtuma tähtää oleman suurin ja merkittävin aitoihin, luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä tapahtuma maailmassa. Kesäkuussa 2018 haussa mukana oli peräti 30 kuntaa, ja tapahtumajärjestäjän mukaan hyvinkin innokkaasta kärkikolmikosta parhaimmaksi paikaksi valikoitui Hollola ja Hollolassa tarkemmin Messilän keskus.

Tapahtuman pääkoordinaattori Jouko Kivimetsä tunnetaan yhdessä Raija Kivimetsän kanssa hortakouluttajina ja myös tietokirjailijoina (Hulluna Hortaan 2013, Horta Hunter´s Handbook).

Valintaan vaikutti muun muassa kestävän kehityksen strategia

”Paikka edustaa hurmaavasti niitty-, metsä ja järvialueitamme. Seutu on pohjavesialueella, ja siitä syystä siellä on tavallista tarkemmat vihreät arvot ja erityismääräykset tämä arvokkaan luonnonvaran suojelemiseksi”, kirjoittaa tapahtumajärjestäjä hortoilu.fi-verkkosivuilla. Pääkoordinaattori Jouko Kivimetsä nostaa valintaan vaikuttaneen sekä paikan hyvän saavutettavuuden että Messilän keskuksen ja matkailumarkkinointiyhtyö LahtiRegionin ammattitaidon — unohtamatta VisitLahden kestävän kehityksen strategiaa. Hollolan kunnanhallitus päätti 10 000 euron markkinointiavustuksesta tapahtumalle 5.11.


Hyvä tilaisuus Lahden seudun alan yrittäjille

Tapahtuman ytimessä on koota yhteen eri maiden yksityiset villivihannesten rakastajat, ammattilaiset ja julkisen sektorin kehittäjät. Tapahtumarunko ja muun muassa tapahtuman pääpuhujat julkaistaan vuoden 2019 alussa. Hortoilu Hollolassa on huippuhyvä tilaisuus myös Lahden seudun ravintola- ja matkailualalle, koulutukselle, jalostajille ja muun muassa raaka-ainetoimittajille osallistua työpajoihin tai tuoda tapahtumaan oma esittelyosastonsa.

Lue lisää https://www.hortoilu.fi/

Linkki suoraan uutiseen https://hortoilu.fi/ajankohtaista-uutiset/

Julkaistu: 08.11.2018 13.37