Hollolan pelastusasema vihittiin käyttöön 4.11.2016

Kategoria:
Takaisin

Hollolan uusi pelastusasema otettiin käyttöön syyskuun alussa, mutta viralliset vihkiäiset vietettiin viime viikolla 4.11.2016. Pelastusaseman vihki käyttöön ministeri Juha Rehula.

Hollolan vanhasta paloasemasta jouduttiin luopumaan kosteusvaurioiden ja sisäilmaongelmien vuoksi. Uusi pelastusasema avasi Paassillan alueen rakentamisen Riihimäentien varressa noin kilometrin etäisyydellä Vt 12:sta risteyksestä. Sen vuoksi pelastusaseman arkkitehtuurille asetettiin jonkin verran tiukemmat vaatimukset. Arkkitehti Pekka Salmi P&R Arkkitehdit Oy:stä vastasi rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta. Pelastusaseman julkisivua hallitsevat ruskea käsinlyöty ruukintiili ja profiililasi.

Rakennusta lämmitetään maalämmöllä. Pelastusasema on varustettu varavoimalla niin, että se toimii samalla tavalla, vaikka sähköt olisivat poikki. Pelastusasema on rakennettu puhdaspaloasema periaatteella eli likaisten laitteiden ja vaatteiden puhdistus on eriytetty aseman puhtaasta alueesta, jonne siirrytään peseytymistilojen kautta. Rakennuksessa toimii myös pelastustoimintaan kuuluva ensihoidon yksikkö. Tontilla on varastotiloja mm. öljyntorjuntakalustolle. Pelastusaseman kokonaisuuden investointikustannukset olivat n. 6,5 milj. euroa. Hanke rahoitettiin leasing-rahoituksella. Rahoittajana toimi Kuntarahoitus. Päijät-Hämeen pelastuslaitos on vuokrannut tilat Hollolan kunnalta.

Julkaistu: 08.11.2016 11.45