Hollolan tukitoimenpiteitä yrityksille

Kategoria:
Takaisin

Yrityskenttään kohdistuvia tukitoimenpiteitä, Hollolan kunta, kunnanhallitus 30.3.2020

Maanantain 30.3. kunnanhallituksen kokouksessa linjattiin toimenpiteitä, joilla Hollolan kunta pyrkii omalta osaltaan helpottamaan yritysten toimintaedellytyksiä kunnan alueella.

Käymme aktiivista vuoropuhelua niin paikallisen kuin alueellisen yrittäjäyhdistyksen kanssa. Yhdessä heidän sekä tukitoimia organisoivien sidosryhmien kanssa päivitämme tietojamme yrityskentän tilanteesta ja pohdimme mahdollisia toimenpiteitä.

Kenenkään ei tulisi tässä tilanteessa jäädä yksin! Yrittäjäjärjestön sekä alueellisen kehittämisyhtiö Ladecin kanssa haemme ja autamme löytämään keinoja ja ratkaisuja.

Keskeiset linjaukset

Katso linjaukset kokonaisuudessaan tästä linkistä. Alla tiivistelmä.

1.    Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Kunta sitoutuu rahoittamaan yrittäjille maksuttomia neuvonta- ja kehittämispalveluja.

LADEC tarjoaa yrityksille ja yrittäjille neuvontapalvelun, joka auttaa rahoituksen löytämisessä, työnantaja-asioissa, jaksamisessa sekä myynti-, markkinointi- ja digiasioissa. LADEC asiantuntijat palvelevat numerossa 044 702 2700 ja chatissa arkisin 08.30-18.00. 

2.    Kunnan omistamien tilojen yritysvuokralaiset

Kunta myöntää maksuhuojennuksia ja -lykkäyksiä kunnan tiloissa vuokralla oleville maksuvaikeuksissa oleville yrittäjille. Ole yhteydessä kunnan vuokranantaja yksikköön – ennen mahdollista perinnän käynnistymistä.  

3.    Kunnan laskuille maksuaikaa

Kunnan laskuihin on mahdollista saada lykkäystä eli eräpäiviä voidaan siirtää myöhemmäksi. Maksulykkäystä voi saada 3 kuukaudeksi alle 5 000 euron laskuihin. Katso erillinen toimintaohje tästä linkistä.

4.    Nopeammat maksut

Poikkeustilan aikana toimittajat voivat aikasemmin sovitusta poiketen käyttää maksuehdossa aikana 14 pv.

5.-12. Kunnan hankinnat

Kunta pyrkii hankintalain puitteissa omilla hankintojen toteuttamistavoilla, ratkaisuilla ja tiedottamisella edistämään paikallisen yrityskentän mahdollisuuksia osallistua sekä näin saada mahdollisuuksia hankintatarpeiden täyttämiseen. Katso tarkemmin KH:n päätöksen kohdat täältä tästä linkistä

13. Maksut yksityiselle päivähoidon palveluntuottajalle

Mikäli palvelutuottaja tarjoaa palvelua ja yksikkö on auki, maksaa kunta palvelusetelin ja yksityisenhoidon tuen normaalisti niiden asiakkaiden osalta, jotka palvelua käyttävät.

14. Linjaukset kunta antaa myös konserniyhtiöidensä osalta noudatettavaksi

Näiden lisäksi huomioitavaa

Lahti Region

Lahti Regionin viestii erityisesti matkailu- ja tapahtuma-alan toimijoille tilanteesta ja heidän tarjoamastaan avusta ja tuesta tässä haasteellisessa tilanteessa. https://visitlahti.fi/yhteystiedot

Seuraa tiedotusta Hollolan kunnan sivuilta
ttps://www.hollola.fi/yrityksille-koronavirustietoa

Lisätietoja:
kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, 0447801400
elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander, 0447801298

Lisätietoja: www.hollola.fi

Julkaistu: 31.03.2020 08.35