Hollolan Työpaikkatreffit innostavat kesäduuniin

Kategoria: Nuoriso
Takaisin

Työpaikkatreffit

Hämeenkoskella kirjastossa järjestetään kesätyöinfo maanantaina 18.2. klo 16.30-18.00
 

Hollolan kunnan työllisyyspalvelut, Hollolan kunnan vapaa-aikapalvelut ja 4H-yhdistys järjestivät Työpaikkatreffit-tapahtuman Heinsuon koululla 7.2.2019. Tapahtuma oli suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille ja paikalle oli kutsuttu hollollaisia yrityksiä. Messumaisella verkostoitumistapahtumalla  tuettiin hollolalaisten nuorten työllistymistä ja tarjottiin yrityksille mahdollisuus rekrytoida kesätyöntekijöitä.

Kesätyöseteli ja aivan nuorten paikat kiinnostavat

Paikalle oli kokoontunut yli 40 tapahtumasta kiinnostunutta nuorta sekä yrityksiä eri aloilta. Hollolan työllisyysvastaava Anne Tapaila avasi tilaisuuden tarjoamalla nuorille kattavan paketin neuvoja työnhakuun kertomalla kunnan tarjoamista työllistymispalveluista, joista varsinkin kesätyöseteli herätti suurta kiinnostusta sekä nuorten että yritysten keskuudessa. Kesätyösetelillä Hollolan kunta tukee nuoren työllistämistä 250 eurolla.

Nuoriso-ohjaaja Marita Minkkinen antoi käytännön neuvoja työhakemuksen laatimiseen. Tärkein neuvo oli: hae töitä. Vinkkeinä hyvän työhakemuksen tekemiseen hän kehotti kertomaan itsestään ja kaikesta tekemisistään riittävästi pikkusiskon hoidosta alkaen. Hän painotti, että apua työhakemuksen tekemiseen saa esim. nuorisotyöntekijöiltä.

Yritysten esittäytymisen jälkeen nuoret pääsivät tutustumaan yrityksiin lähemmin.

Verkostoituminen oli tapahtuman yksi tarkoitus ja se tuntui toteutuvan. Nuoria miehiä kiinnosti etenkin Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n pöytä. Viherpalvelu Hyvönen Oy:n edustajien asiakkaat olivat pääasiassa tyttöjä. Eniten ruuhkaa oli Hollolan McDonaldsia pyörittävän Arinomaista Oy:n pöydän ympärillä.

4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Anna-Mari Pesari esitteli yhdistyksen tarjoamia kesätyöpaikkavaihtoehoja, joista yksi on kunnan tukeman 4H-kesätyösetelin kautta työllistyminen esim. Pikku-Tilkille tulevaan konttikahvilaan. Yleisössä herätti laajaa kiinnostusta tieto siitä, että jo 13-vuotias nuori voi perustaa oman 4H-yrityksen. Tähän  4H järjestää koulutusta kevään aikana. 14 vuotta täyttänyt nuori voi saada töitä esimerkiksi Avittajat-palvelun kautta.

Kunnan puolesta paikalla olivat varhaiskasvatuksen lähiesimies Kaisa Lehti sekä nuorisopalvelut kertomassa mm. päiväkotien tarjoamista työllistymismahdollisuuksista.Hyvinvointikuntayhtymän Sirpa Korja ja Vili Reponen saivat nuoret kiinnostumaan hoitoalasta. TE-toimiston Katja Saukko puolestaan kertoi työnhakuun liittyvistä koukeroista.

Tilaisuuden loputtua Heinsuon koululta poistui sekä tyytyväisiä nuoria että tyytyväisiä yrittäjiä. 

Paikalla kertomassa toiminnastaan olivat seuraavat yritykset: Viherpalvelu Hyvönen Oy, Macea Oy, Rakennusbetoni- ja elementti Oy, Wipak Oy, Arinomaista Oy/ McDonald’s Hollola

Julkaistu: 08.02.2019 14.40