Hollolan vapaa-aikapalveluiden nuorisotyöntiimi palvelee myös poikkeusoloissa ja poikkeuksellisella tavalla!

Takaisin

Nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa - toistaiseksi etänä

Nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa normaalisti sähköpostilla ja puhelimella. Lisäksi aktiivista työotetta on lisätty mm. instagramissa, snapchatissa ja facebookissa. Etsivän nuorisotyön ja työpaja Osuman asiakkaille on saatavilla ohjauspalveluita ja neuvontaa samaan tapaan kuin ennenkin, ainoastaan fyysiset tapaamiset ovat tällä hetkellä toistaiseksi tauolla. Koulunuorisotyön keskiössä olevat kompassitunnit toteutetaan etänä osana 5.-luokkalaisten etäkoulupäiviä.

Koronaepidemia aiheuttaa varmasti myös valtakunnallisesti julkisen sektorin tarjoamissa nuorisopalveluissa ison digiloikan, kun erittäin nopealla aikataululla palveluita ja kohtaamistyötä siirretään internetin ihmeelliseen maailmaan. Emme halua Hollolassa jäädä tästä junasta jälkeen ja siksi mietimme ja kehitämme digitaalisia nuorisopalveluita nyt aktiivisesti.

Lähipäivien aikana vapaa-aikapalveluiden nuorisotyöntiimi lanseeraa oman ”yhteisökahvilan” Discord-chattipalvelun sisälle. Lisäksi kunnan nuorisotyöntekijät kohtaavat nuoria ”Onks tää normaalia?”-chatissa yhdessä seudullisen päivystysringin kanssa. Discordin ”yhteisökahvila” mahdollistaa sen, että nuorisotyöntekijät voivat järjestää mm. erilaisia verkkopeliturnauksia ja osa työntekijöistä onkin jo ottanut aktiivista roolia mm. Fortinite pelin sisällä, jossa pelihetkiä nuorisotyöntekijöiden kanssa kovasti odotellaan! Luonnollisesti kaikki tämä tapahtuu etäkoulupäivien ulkopuolella, sillä koulutehtävät on syytä muistaa tehdä sovitusti ja aikataulussa!


Jalkautuvaa työtä lisätään - nuorten tarpeettomiin kokoontumisiin puututaan

Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti yli kahden hengen porukoiden kokoontuminen ja turha ”hengailu” julkisilla paikoilla ei ole tällä hetkellä suositeltavaa. Vapaa-aikapalvelut tarjoaa kuntalaisille päivystysnumeron 044 7801346, johon voi viestillä tai soittamalla ilmoittaa, jos kiinnittää huomiota turuilla ja toreilla riekkuviin nuoriin. Nuorisotyön tiimin työntekijät päivystävät arkisin klo 09-21 ja ovat valmiita puuttumaan mahdolliseen nuorison tarpeettomaan parveiluun. Jalkautuvan työn toteuttamisen suhteen seurataan tarkasti valtioneuvoston ohjeistusta ja palvelun toteuttamista muokataan sen mukaan, miten meidän kansalaisten liikkumista mahdollisesti rajoitetaan valmiuslain puitteissa.

Hätätilanteissa tai vakavissa järjestyshäiriötilanteissa ohjeistetaan soittamaan hätänumeroon 112.

Vapaa-aikapalveluiden nuorisotyöntiimin yhteystiedot

Sähköpostit ovat muotoa: nimi.sukunimi@hollola.fi

Jalkautuva nuorisotyö
Päivystyspuhelin 044 780 1346
Avoinna klo 9-21

Nuorten työtoiminta
Palvelee työllisyyteen liittyvissä kysymyksissä

  • Tiina Valonen, nuorten työpajatoiminnan koordinaattori, 044 780 1234
  • Ville-Petteri Pöyhönen, nuorten työpajatoiminnan ohjaaja, 044 780 1305

Etsivä nuorisotyö 
Tarjoaa neuvontaa ja ohjausta 15-29 -vuotiaille nuorille erilaisissa elämäntilanteissa

  • Ami Pekkarinen, Salpakangas, 044 780 1306
  • Teemu Laine, Vesikansa, 044 780 1174
  • Saija Anias, Hämeenkoski, 044 748 8904
  • Tiia Niuranen, erityisnuorisotyöntekijä, 044 780 1376


Nuoriso-ohjaajat

  • Marko Honkanen, koulunuorisotyö, 044 780 1309
  • Suvi Ovaska, koulunuorisotyö, loma-ajan toiminta, 044 780 1307


Vapaa-aikapäällikkö, Lassi Puodinketo, 044 780 1310

Julkaistu: 25.03.2020 12.20