Hopeakallion yritysalueen rakentaminen käynnistyy

Kategoria:
Takaisin

Hollolan kunta on panostanut runsaasti Hopeakallion ja Paassillan yritysalueisiin. Alueen vetovoimaa nostaa myös vuonna 2017 käynnistyvä Lahden eteläisen kehätien (VT12) rakentaminen, joka valmistuu vuoteen 2021 mennessä. VT12:n liittymän tuntumassa sijaitsevaan Hopeakallioon on suunniteltu paljon tilaa vaativien sisustus-, piha- ja rakentamiskauppojen keskittymä. Paassillan Industrial Eco Park on puolestaan Hopeakallion vieressä oleva logistiikka- ja teollisuusalue, joka tarjoaa myös loistavan sijainnin uuden VT12:n välittömässä läheisyydessä.

Ensimmäisenä Hopeakallioon on suunnitteilla monipuolisia palveluja tarjoava Nesteen liikenneasema, jonka rakentamistavoite ajoittuu vuosille 2017 - 2018. Uuden liikenneaseman myötä Hollolan kuntakeskuksen palvelut Salpakankaalla parantuvat huomattavasti. Nesteen uusi liikenneasema tulee tarjoamaan sekä matkailijoille että ajoneuvoille tarkoitettuja palveluja. Nesteen liikenneasema soveltuu erinomaisesti myös raskaan liikenteen taukopaikaksi asianmukaisineen lepotiloineen. Liikenneasema-rakennukseen on mahdollista sijoittaa myös muita kuluttajakaupan palveluita, kuten päivittäistavara-kauppa.

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy on tukenut Hopeakallion ja Paassillan yritysalueiden suunnittelua teettämällä alueiden konseptiselvityksen sekä käynnistämällä neuvotteluita avaintoimijoiden kanssa. ”Olemme erittäin tyytyväisiä Nesteen päätökseen käynnistää liikenneaseman rakentaminen. Se avaa uuden yritysalueen ja houkuttelee varmasti lisää yrityksiä toimimaan Hollolan Hopeakalliossa” kertoo liiketoimintakehittäjä Pekka Mantila Ladecista.

Keväällä saatu rahoituspäätös Eteläisen kehätien (VT12) rakentamisen aloittamisesta on lisännyt merkittävästi yritysten kiinnostusta ja yritystontti- ja liikepaikkakysyntää Hopeakallion ja Paassillan alueilla.

Katso Hopeakallion yritysalueen esittely

Lisätietoja vapaista yritystonteista saa Hollolan kunnan yrityskoordinaattori Harri Nummiselta, puhelin 044 780 1399.

Lisätiedot Neste Markkinointi Oy: Liikennepalvelu Suomen johtaja Sam Holmberg, puhelin 050 458 4078

Julkaistu: 18.05.2016 12.00