Hybridityöllä hyvinvointia

Takaisin

Hollolan kunta nostaa esiin monipaikkaisen asiantuntijatyön tekemisen ja panostaa sen kehittämiseen. Kunta sai tähän Työelämän kehittämisrahaa Kuntien eläkevakuutukselta. Hankkeen toteutusaika on syyskuusta 2021 vuoden 2022 loppuun.

Mistä on kysymys?

Moni asiantuntijatyö ja työntekijä koki vauhdikkaan muutoksen keväällä 2020, kun koronan myötä siirryttiin etätyöhön joko kokonaan tai osittain. Reippaasti opeteltiin uutta ja hyvin selvittiin. Etätyön käytäntöjä uudistettiin, mutta silti eteen tuli asioita, joita ei ennakoivasti osattu miettiä.

Nyt pohditaan tulevaa, miten jatkossa asiantuntijatyötä on järkevää tehdä; mitä etäyön myötä on opittu. Käytännössä puhutaan etä- ja läsnätyön yhdistämisestä, työtehtävät huomioon ottaen. Hankkeessa suunnitellaan ja luodaan yhdessä henkilöstön kanssa tämän hybridityön rakenteet ja pelisäännöt, mietitään mahdollisesti tarvittavat muutokset esimiestyöhön ja johtamiseen sekä käytettäviin työvälineisiin.  Kiteytettynä, joustavalla hybridityöllä luodaan hyvinvointia. Osalle henkilökuntaa on myös edessä muutto pienempiin toimitiloihin vuoden 2022 aikana. Tämä tarkoittaa mm. yhteiskäyttöisiä työpisteitä.

Tarpeet henkilöstöltä

Aloitamme kartoittamalla henkilöstön ajatuksia hybridityöstä ja pienempiin työtiloihin muutosta syyskuun aikana. Lokakuussa päästään keskustelemaan aiheesta palvelualueittain. Tätä kokemustietoa hyödynnämme pohtiessamme, mitä asiantuntijuutta KEVAn myöntämällä rahoituksella ostetaan, mitä tarvitaan. Ennen hankintaa tullaan järjestämään markkinavuoropuheluja potentiaalisten palveluntuottajien kanssa.

Henkilöstöpäällikkö Minna Hutkon odotukset Hollolan kunnan työkulttuurin kehittämiselle ovat korkealla. ”Edistämme joustavia työn tekemisen malleja ja myös kunnan vetovoimaa työnantajana. Hankkeella tulee olemaan laajempaakin merkitystä kunta-alalla, kun päästään jakamaan tietoa tuotoksista muidenkin kuntien käyttöön. Työn tekemisen joustavuus lisää hyvinvointia työssä”, hän toteaa.

 

Lisätietoja:

henkilöstöpäällikkö Minna Hutko, minna.hutko@hollola.fi, 044 7801 424

erityisasiantuntija Tuula Nurminen, tuula.nurminen@hollola.fi, 044 7801 183

Julkaistu: 28.09.2021 14.26