Hyppää kyytiin ihan ilmaiseksi 1.–12.11.2021

Takaisin

Kunta myöntää maksuttoman kokeilumahdollisuuden marraskuun kahdelle ensimmäiselle viikolle (ma–pe) kunnan järjestämiin palveluliikenteen (Hoppa) sekä koululaisliikenteen autoissa tapahtuviin asiointiliikenteen ajoihin. Maksuvapautus ei koske niitä perusopetuksen oppilaita, joilla ei ole kunnan myöntämää kuljetusoikeutta.Kokeilujakson jälkeen taksat palaavat ennalleen. Taksat palveluliikenteessä ja omissa koululaiskuljetuksissa ovat muilta kuin koululaiskuljetuksiin oikeutetuilta lapsilta ja nuorilta 2 €/suunta, muilta matkustajilta oman alueen sisällä 3 €/suunta ja kuntakeskukseen tai kuntarajan yli matkustettaessa 4 €/suunta. Matka maksetaan käteisellä kuljettajalle.

Koululaiskuljetusten hyödyntäminen muidenkin matkustajien tarpeisiin 1.11. alkaen

Hollola on mukana kokeilussa, joka on osa maakunnallista kestävän liikkumisen hanketta ja liikennejärjestelmätyötä. Hankkeessa kehitetään keinoja ja tapoja kannustaa kuntalaisia valitsemaan ja kokeilemaan arjen matkoillaan kestäviä liikkumistapoja, kuten kävelyä, pyöräilyä, joukkoliikennettä tai kimppakyytejä.

Hollolan osuutena hankkeeseen tarjoamme mahdollisuuden hyödyntää kuluvan lukuvuoden ajan tiettyinä viikonpäivinä myös kunnan hyvinvoinnin palvelualueen järjestämiä koululaiskuljetuksia. Ne täydentävät seudullisen linjaliikenteen (LSL) sekä kunnan palveluliikenteen (Hoppa) lisäksi matkustus- ja asiointimahdollisuuksia oman lähialueen sisällä tai kyliltä kuntakeskukseen. 

Koululaiskuljetukset ovat sidottu tiukasti koululaisten aikatauluihin ja reitteihin. Tämän vuoksi muiden matkustajien kyytiin pääsy edellyttää suoraan kuljettajalta tehtävää ennakkotilausta, jolloin sovitaan myös tarkasta noutopysäkistä kuljetusreitin varrelta. Vain koulupäivinä ajettavan liikenteen osalta voi olla päivittäisvaihtelua ajojen toteutuksessa eri alueiden ja reittien välillä. Matkustajia ei oteta ns. ylipaikoille. Koulukuljetuksissa ensisijainen matkustusoikeus on aina perus- ja esiopetuksen varsinaisilla kuljetusoppilailla.

Aikataulut löydät tästä


Lisätietoja koululaisautojen kuljetusmahdollisuuksista saa kuljetussuunnittelijalta, puh. 044 780 1415 tai kyseisen reitin kuljettajalta, puhelinnumerot löydät linkistä avautuvasta aikataulusta. Hoppa palveluliikenteestä lisätietoja saa Piipahluksesta, puh. 044 780 1233. 

Julkaistu: 27.10.2021 08.14