Hyvä ruoka – parempi mieli!

Takaisin

Annospakkaus käynnissäHollolan ruokapalvelussa panostetaan asiakaspalveluun ja laatuun

Hollolan kunnan ruokapalvelun asiakaskuntaan kuuluvat kaikki Hollolan hyvinvoinnin palvelualueen piiriin kuuluvat ruokailijat: Koululaiset, päiväkotilapset sekä heidän parissaan työtä tekevä henkilökunta, joille tarjoamme laadukasta ruokaa.

Etäopetuksessa oleville koululaisille valmistamme noutoateriat cook and chill -valmistusmenetelmällä eli valmistuksen jälkeen ruoalle tehdään nopea jäähdytys jäähdytyskaapeissa, jonka jälkeen se jaetaan annosrasioihin ja suljetaan rasiansulkijalaitteilla. Ruokailijan ei tarvitse kuin huolehtia aterian uudelleen lämmityksestä ja nauttia makuelämyksestä.  

Salpakankaan koululla oleva, Koulurinteen aluekeittiö, isoimpana yksikkönä on ollut merkittävässä roolissa annospakkaustoiminnan käynnistämisessä, kehittämisessä ja ylläpitämisessä. Valmistusta ja pakkaamista annettujen ohjeiden mukaan tapahtuu myös Kalliolan ja Hämeenkosken kouluilla. Valmiudet tämän tyyppiseen annospakkaustoimintaan oli olemassa Hollolan ruokapalveluissa jo aiemmin, jolloin ruokapalvelut valmistivat aterioita kotiin vietäväksi kotiateriapalvelun piiriin kuuluville asiakkaille. Nykyisen toiminnan parantamiseksi hankittiin rasiansulkijalaitteita pari lisää ja näillä on hyvin pärjätty.

Noutoaterioita valmistetaan 1000 – 1135 kpl / päivä. Annosten jakopäivät määräytyvät lähiruokailussa olevien ruuankuljetuspäivien mukaan (ma, ti, to). Ruokaa kuljetetaan Nostavan, Tiilikankaan ja Pyhäniemen kouluille, joissa annospakattujen noutoaterioiden pussittamisesta vastaa ruoka- ja siivouspalvelun henkilöstö. Pussitettujen aterioiden jakamiseen liittyvistä järjestelyistä huolehtii hyvinvoinnin palvelualue.

Näin hyvällä yhteistyöllä toteutettu toiminta mahdollistaa hyvän ja laadukkaan kouluruuan tarjoamisen myös vallitsevissa poikkeusoloissa; keittiöiden kuormitus jakaantuu tasaisesti ja annosten valmistusprosessit pystytään toteuttamaan turvallisesti omavalvontaa noudattaen.

Julkaistu: 27.04.2020 14.59