Hyvinvointikuntayhtymän valmistelu etenee

Kategoria:
Takaisin

Kymmenen Päijät-Hämeen kunnan päätöksellä kuntien sosiaali- ja perusterveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy uudelle Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle 1.1.2017. Kuntayhtymä vastaa Asikkalan, Hartolan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Lahden, Myrskylän, Padasjoen, Pukkilan ja Orimattilan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä. Erikoissairaanhoidon osalta yhtymä tuottaa palvelut myös muille maakunnan kunnille, eli Heinolalle ja Sysmälle.

Uudistusta johtaa kuntayhtymän uusi hallitus, ja uudistuksesta vastaavana muutosjohtajana toimii Jouko Isolauri. Muutosjohtajan tukena toimii mm. jäsenkuntien kuntajohtajista muodostuva työvaliokunta. Muutosta valmistellaan useissa, jo käynnistyneissä työryhmissä, mm. taloushallinto-, henkilöstö-, erikoissairaanhoito- ja terveyspalveluryhmissä.

Henkilöstö siirtyy liikkeen luovutuksella yhtymään vuoden 2017 alussa. Muutos koskee erityisesti sosiaali- ja terveystoimialan henkilöstöä. Tässä vaiheessa ei ole yksiselitteistä tulkintaa kuntarakennelain mukaisen irtisanomissuojan siirtymisestä yhtymään liikkeenluovutustilanteessa. Asia pyritään selvittämään pikaisesti.

Hollolan kunnanhallitus päätti kokouksessaan 8.8.2016 hyvinvointikuntayhtymän valmisteluun liittyvistä asioista, mm. valmistelun vastuista. Ks. päätös

Lahden kaupunginhallitus päätti 8.8., että hyvinvointikuntayhtymän toteutusta viedään eteenpäin kaupunginvaltuuston (27.6.2016) päätökseen kohdistuneista valituksista huolimatta.

Julkaistu: 09.08.2016 09.01