Hyvinvointiyhtymän valmistelu käyntiin

Kategoria:
Takaisin

Uusi hyvinvointiyhtymä vastaa Asikkalan, Hartolan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Lahden, Orimattilan ja Padasjoen sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja tuotannosta vuoden 2017 alusta lähtien. Tämän lisäksi yhtymä tuottaa erikoissairaanhoidon palvelut myös Heinolan kaupungille ja Sysmän kunnalle.

Päijät-Hämeen liittoon perustetaan projektitoimisto, joka johtaa käytännön toteutusta ja valmistelee uuden yhtymän toimintaa. Työstä vastaa muutosjohtaja Jouko Isolauri, ja hänen lisäkseen toimistossa yhtymän perustamista valmistelevat Arja-Tuulikki Wilén, Janne Mäki, Erja Saari ja Sari Pauninsalo. Isolauri on toiminut aiemmin mm. lääkintöneuvoksena STM:ssa, yliopistollisen sairaalan lääketieteellisenä johtajana sekä sairaanhoitopiirin johtajana.

Maakunnassa on valmistauduttu uuden yhtymän perustamiseen jo usean vuoden ajan. Sitä on valmisteltu kärkihankkeiden työryhmissä, joiden työ  jatkuu edelleen.

Päijät-Hämeen liitto vastaa projektitoimistosta ja sen kustannuksista v. 2016 siihen saakka, kunnes se siirtyy hyvinvointikuntayhtymän toiminnaksi.

Julkaistu: 06.09.2016 12.39