Ilkka Varmavuo on viides Hollolan Holosuu

Takaisin

Hollolan viidenneksi Holosuuksi valittiin lauantaina järjestetyillä Hollola-päivillä hollolalainen monitoimimies niin golfin, jääkiekon kuin selostamisen saralta eli Ilkka Varmavuo.

Varmavuo ei itse päässyt paikalle palkintoa noutamaan, sillä hän oli edustamassa Hollolaa ja Messilää Tallinnassa perinteisessä golf-klubin ystävyyskilpailussa. Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ja Seutunelosten tuottaja Ville Hakala luovuttivat palkinnon Hollola-päivien iltajuhlassa Varmavuon tyttärelle.


Seutunelosten tuottaja Ville Hakala ja kunnanjohtaja Päivi Rahkonen kertoivat, että tämän vuoden Holosuu on Ilkka Varmavuo.

Koska Varmavuo ei päässyt itse paikalle, hän oli tehnyt videotervehdyksen, jossa hän kertoi muun muassa miten tulla hyväksi Holosuuksi. Täältä (linkki vie YouTubessa olevaan videoon) voit katsoa videotervehdyksen.
- Holosuu on kova puhuja, markkinamies ja kuulemma lupsakka, hän totesi.

- Minusta on otettu kolmevuotiaana valokuva, jossa olen slaavikyykyssä kaverin vieressä, joka vaihtoi mummolassa rengasta autoon. Kyselin uteliaana koko ajan kaverilta, mitä hän teki. Eli koen, että uteliaisuus on ollut minulla se, mikä on vienyt lapsesta asti pitkälle.
- Jos haluatte tulla hyväksi holosuuksi, niin olkaa uteliaita, kuunnelkaa, katselkaa ja tarkkailkaa ympäristöä, Hollolaa, maakuntaa, Suomea ja maailmaa. Lukekaa ja keskustelkaa kavereiden kanssa, mikään ei upeampaa, kuin ihmisten välinen vuorovaikutus. Se tekee kaikesta tän jutun.

- Kaikista tärkein Holosuun muistisääntö on kuitenkin se, että vaikka olisi ylikylän holosuu, niin puhuminen on hopeaa, kuunteleminen on kultaa ja kirsikkana kakun päällä on se, että on aidosti läsnä, Varmavuo totesi.

Hollola on ihmisen mittainen paikka

Varmavuo totesi myös, että Hollola on ihmisen mittainen paikka, joka on ihan älyttömän mahtava paikka olla, elää, asua ja kasvattaa lapsia.

- Kun avaan kotioven, niin olen saman tien luonnossa ja harrastusmahdollisuudet ovat vertaansa vailla. Kerron aina kaikille, että asun maalla, melkein kaupungissa.

- Hollolassa on riittävästi kaikkea, mutta ei mitään yhtään liikaa, tämä on minun mielestäni maailman paras paikka asua. Siitä kiitos Hollolan kunnan isille, virkamiehille ja asukkaille, te teette tästä tämän paikan.

Hollolan holosuut

2018 Ville Haapasalo

2019 Lari Halme

2020 Heikki Mantere

2022 Mari Pantsar

2023 Ilkka Varmavuo

Hollola-päivä sisälsi runsasta ohjelmatarjontaa

Hollolan tori täyttyi jo heti lauantaiaamusta Eläkkeensaajien Elomarkkinoiden ansiosta. Myynnissä oli niin makeita kuin suolaisia herkkuja, mukavia kohtaamisia, liikuntaa ja kruununa markkinoita siivitti mukava loppukesän sää.

Tänä vuonna perinteistä Hollola-iltaa vietettiin torin remonttitöiden vuoksi uudessa paikassa eli virastotalon sisäpihalla, jonne hollolalaiset löysivät runsain joukoin kuuntelemaan mukavaa musiikkia, tapaamaan tuttuja ja herkuttelemaan letuilla, poppareilla ja makkaralla.
Ohjelmatarjonta oli runsas ja kaikki illan esiintyjät saivat upeat suosionosoitukset. Positiivista palautetta kävijöiltä tuli paikan lisäksi siitä, että tapahtumassa oli huomioitu ihan kaikenikäiset kuntalaiset. Lapsille oli muun muassa yhteistaideteoksen maalauspiste, ilmapallokoulu ja musiikkia.


Adessa Leppänen osallistui yhteistaideteoksen maalaamiseen.

Musiikkia oli tarjolla muillekin. Tarjolla oli niin rokkia, iskelmiä kuin kansantanssiesitys.
Mukavan lempeän lauantai-illan kruunasi kovasti odotettu Konsta Hietanen. Hietasen astuttua lavalle juhlateltta pullisteli ääriään myöten ja yleisö, niin teltassa kuin nurmialueella, pääsi nauttimaan elokuun illassa mukavasta ja mukaansatempaavasta keikasta.

 

Konsta Hietanen ilahtui paikalle saapuneesta suuresta yleisömäärästä. 

Julkaistu: 28.08.2023 09.30