Ilmastokumppanuus

Ilmastokumppanuus tarjoaa organisaatioille helpon tavan aloittaa ilmastotyö, jossa jokainen voi lähteä mukaan omilla pienillä tai isoilla tavoitteilla. Kumppanuus sopii kaikille, on kyseessä yhden henkilön yritys tai isompi liiketoiminta tai yhdistys.

Miksi ja miten Ilmastokumppaniksi?

Päijät-Hämeen liitto yhdessä kuntien kanssa tarjoaa Ilmastokumppanuutta kaikille yrityksille ja yhteisöille Päijät-Hämeessä. Alkuvauhtia haemme yhteisellä hankkeella. Tutustu Päijät-Hämeen liiton ilmastokumppanuuden sivuihin ja lähde rohkeasti mukaan! Linkki oikean reunan palkissa (mobiilissa - kelaa alaspäin). 

  • Tukea yrityksen ilmastotyölle
  • Soveltuu erilaisille organisaatioille
  • Verkostoitumista ja näkyvyyttä
  • Maksuton ja vapaaehtoinen
  • Ilmastoteoista kertova tunnus käyttöön

Ilmastokumppaniksi pääset selvittämällä yrityksesi nykytilan ja asettamalla tavoitteet lähivuosille. Ilmastokumppanuuden kautta saat käyttöösi alkukartoituslomakkeen, koottua materiaalia ilmasto- ja ympäristöasioista sekä tukea prosessin läpikäymiseen. Hiilijalanjäljen voit mitata halutessasi WWF:n ilmastolaskurilla.

Tavoitteiden asettamisen jälkeen solmitaan Ilmastokumppanuus-sitoumus kuntajohtajan kanssa. Saat viestinnän tueksi "Teemme ilmastotyötä" -logon ja organisaatiosi tiedot tulevat Hollolan kunnan nettisivuille. Lisäksi pääset mukaan kumppaniverkostoon. Organisaatiosi tiedot tulevat Hollolan kunnan nettisivuille ja Päijät-Hämeen liitto sekä kunnat viestivät Ilmastokumppanuudesta. Samalla pääset mukaan kumppaniverkostoon.

Yhteistyö ja verkostoituminen kunnan ja alueen muiden yrittäjien kanssa tsemppaa eteenpäin. Vertaistuki muilta samassa tilanteessa olevilta ja hyvät esimerkit helpottavat ja tekevät ilmastotyön pyörittämisestä mukavampaa.

Ilmastokumppanuus on jatkuva prosessi, edistymistä seurataan ja tavoitteita tarkennetaan vuosittain.

Mikäli kiinnostuit Ilmastokumppanuudesta, lue lisää Päijät-Hämeen liiton Ilmastokumppanuus-sivulta.

Yhteystietoja:

Annariina Keto
työnsuunnittelija
044 780 1225

Päivi Lahti
koordinaattori
044 780 1704

Sari-Anna Vilander
elinkeinopäällikkö
044 780 1298

Virastotie 3 15870 Hollola
kirjaamo@hollola.fi
03 880 1111
Fax 03 880 3474